Săptămâna filmului LGBTQ la Cluj. Unde au loc proiecţiile

Săptămâna filmului LGBTQ la Cluj. Unde au loc proiecţiile
Serile Filmului Gay, primul festival internațional de film cu tematica LGBTQ din România, revin la Cluj-Napoca între 14 şi 20 noiembrie 2016.

Vor avea loc proiecții de film, sesiuni de Q&A cu regizorii acestora, ateliere și dezbateri, instalații și evenimente sociale. Juriul va premia cele mai bune filme de scurtmetraj, lungmetraj și documentare iar în același timp, publicul iși va putea desemna filmele preferate.

Pentru competiţia din acest an au fost selectate 44 de filme provenind din 17 țari. Fiecare din aceste filme explorează aspecte diferite ale realității LGBTQ, din perspective culturale diferite. Unele se concentrează pe tematici politice și istorice, altele vorbesc despre familii formate din persoane de același sex, iar altele disputa diferite standarde și norme sociale, care iși extind influența cu mult în afara unei comunități anume.

Proiecțiile vor avea loc la Cinema Victoria, Cinema Mărăști, dar şi la Urania Palace, The Shelter, Flying Circus şi Delirio. Intrarea este liberă la toate evenimentele și proiecțiile festivalului.

Comenteaza