Meteorologii prelungesc atenţionarea de cod galben de vreme rea. Când se opresc precipitaţiile

Meteorologii prelungesc atenţionarea de cod galben de vreme rea. Când se opresc precipitaţiile
Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toate regiunile și se va produce brumă, în special în regiunile vestice.

ANM a prelungit atenţionarea meteorologică de cod galben pentru încă 24 de ore, respectiv 20 aprilie, ora 11-21 aprilie, ora 14:00.

În acest interval se vor semnala precipitaţii însemnate cantitativ, ninsori şi strat de zăpadă şi intensificări ale vântului, iar temperaturile vor avea valori scăzute, în special la munte, unde acestea ajung sub 0 grade. 

În următoarele 24 de ore, în Moldova și Transilvania vor predomina ninsorile, iar în nordul Munteniei și al Dobrogei vor fi precipitații mixte. La munte va continua să ningă și se va depune strat de zăpadă.

Vântul va avea intensificări temporare îndeosebi în regiunile estice, unde viteza la rafală va atinge 55...65 km/h. Precipitaţiile vor continua şi vineri noaptea, abia sâmbătă dimineaţa se estimează o înseninare, însă temperaturile vor râmâne coborâte, în special în depresiunile din estul Transilvaniei.

Comenteaza