WannaCry, EFECTELE celui mai mare ATAC cibernetic

WannaCry, EFECTELE celui mai mare ATAC cibernetic
Europol: Peste 200.000 de sisteme informatice din 150 de ţări, afectate. Un nou atac, posibil LUNI. "La mijloc sunt foarte mulţi bani".

Lumea se confruntă cu intensificarea ameninţării pe care o reprezintă atacurile cibernetice, după cel mai recent val care a afectat peste 200.000 de sisteme informatice din aproximativ 150 ţări. Este avertismentul dat de Rob Wainwright, directorul Europol, informează BBC News online. Experţii în securitate avertizează că un nou atac informatic major ar putea fi iminent .

Şeful agenţiei UE pentru cooperare în materie de aplicare a legii a mai afimat că există temeri privind potenţiale noi atacuri cibernetice. Mai mulţi experţi în securitate cibernetică sunt de părere că un astfel de incident este iminent şi s-ar putea produce chiar luni. Un tânăr cercetător britanic, cunoscut drept MalwareTech, care în mod accidental a găsit o soluţie de oprire a atacului cibernetic de vineri, estimează că "un nou (atac informatic) va fi lansat (...) foarte probabil chiar luni".

"La mijloc sunt foarte mulţi bani, hackerii nu au niciun motiv să se oprească" MalwareTech, care a dorit să rămână anonim, a anunţat sâmbătă că a descoperit faptul că înregistrarea unui nume de domeniu web folosit de virusul de tip malware WannaCry va stopa răspândirea acestuia. "L-am oprit pe acesta, însă altul va mai fi lansat şi nu va putea fi oprit", a avertizat el. MalwareTech a indicat că hackerii ar putea actualiza codul virsului pentru a elimina breşa folosită de el pentru a stopa extinderea acestuia.

Etichete
Comenteaza