Theresa May: "În fiecare zi mergi cu moartea lângă tine" | Cosmopolismul Londrei s-a sfârşit

Theresa May:
Peste 800 de cetăţeni britanici au plecat din ţară pentru a se alătura ISIS în Siria şi Irak Circa 350 dintre ei s-au întors în Regat, iar o cincime dintre ei ar pune la cale atacuri teroriste.

Premierul britanic Theresa May spune că extremismul este „mult prea tolerat", că s-a atins o limită şi a promis o bătălie contra „pre­di­­ca­torilor urii".

Măcelul a început când duba a intrat în mulţimea de pe London Bridge şi s-a oprit când poliţiştii au adus zona sub control omorând trei atacatori înarmaţi cu cuţite mari de vânătoare şi îmbrăcaţi cu veste sinucigaşe false, după cum s-a dovedit ulterior. A fost al treilea atac terorist de amploare din Marea Britanie din ultimele zece săptămâni. Şapte dintre persoanele atacate au murit sâmbătă noaptea. Pe 22 mai 23 de oameni au murit şi peste 100 au fost răniţi într-un atentat sinucigaş la Manchester Arena. Multe dintre victime erau copii, spectatori la un concert. Pe 22 martie, patru persoane au murit după ce o maşină a intrat în plin în mulţime în apropiere de Palatul Westminster, sediul parlamentului britanic.

Premierul May a lăsat să se înţeleagă că cel mai recent atac este picătura care a umplut paharul. Discursul său de după tragedie a fost descris ca fiind cea mai dură retorică folosită de un şef de guvern britanic contra atacurilor teroriste de când Tony Blair a declarat ca reacţie la atentatele cu bombe din 2005 din Londra că „regulile jocului se schimbă", scrie Newsweek.

 

 

Comenteaza