Depeche Mode la Cluj. Scenă de 50 metri şi cabină cu mult negru pentru Dave. Ce alte pretenţii au artiştii

Depeche Mode la Cluj. Scenă de 50 metri şi cabină cu mult negru pentru Dave. Ce alte pretenţii au artiştii
Încep pregătirile pentru concertul Depeche Mode de duminica, 23 iulie, de pe Cluj Arena.

160 de oameni din echipa locală şi echipa turneului vor fi pe stadion asigurându-se că totul va fi gata până la ora concertului, urmand ca în ziua evenimentului de întreaga organizare să se ocupe 600 de persoane.

Scena va avea 50 m lăţime şi alţi 20 m adâncime, fiind decorată cu ecrane uriaşe pe care vor rula proiectii pregătite de celebrul fotograf Anton Corbijn, un apropiat al trupei, recunoscut pentru efectele vizuale spectaculoase din turneele Depeche Mode.

Nu doar scena reprezintă un punct important în desfăşuratorul pregătirilor pentru duminică, ci şi zona de backstage care îi va gazdui pe cei trei membri ai trupei şi echipa lor. Martin Gore şi Andy Fletcher vor fi, ca de obicei, colegi de cameră, însă Dave Gahan va avea propia lui cabină. Artistul rămâne consecvent în preferinţe, optând pentru un decor minimalist, în culori neutre, cu mult negru. 

Dave preferă ca inclusiv ceştile de cafea, prosoapele, draperiile şi chiar ciocolata să fie negre. Singura pată de culoare va fi data de un buchet de flori proaspete. De altfel, atât Dave cât şi colegii lui preferă mici detalii care să dea personalitate spaţiilor în care îşi vor petrece timpul. Tocmai de aceea mobilierul va fi unul special, artiştii optând pentru o serie de canapele modulare, care se pot transforma, la nevoie în scaune sau şezlonguri. 

Şi dacă la ultima vizită în România, Gahan a avut parte de prezenţe feminine la tot pasul Artistul şi-ar dori să păstreze tradiţia, alegând şi de această dată ca pe durata şederii sale, în echipa lui personală de securitate să fie şi o femeie, urmând ca de pregatirea sa fizică să se ocupe tot o femeie, maseur şi instructor de fitness profesionist.

Accesul pentru concertul de duminică se va face începând cu ora 17:00, pentru posesorii de pachete Early Entry, urmând ca de la ora 17:30, accesul să fie permis tuturor spectatorilor. De la ora 19:30, în deschiderea show-ului Depeche Mode, va canta Maya Jane Coles, DJ şi producator din Marea Britanie, Depeche Mode urmând să îşi începă concertul în jurul orei 20:45.

Ca urmare a pregătirilor de pe Cluj Arena din perioada urmatoare, în zonă vor fi aplicate şi câteva restricţii de circulaţie, după cum urmează:

- În perioada 17-25 iulie, orele 23:30-04:30, pe Splaiul Independenţei, de la intersecţia cu Strada Uzinei Electrice până la intersecţia cu Strada George Coşbuc, circulaţia va fi oprită.
- Pe 23 iulie, orele 10:00-24:00, pe Aleea Stadion, circulaţia va fi oprită.
- Pe 23 iulie, orele 17:00-24:00, pe strada George Coşbuc, de la intersecţie cu Strada Cardinal Iulia Hossu, până la intersecţia cu Splaiul Independenţei, circulaţia va fi oprită.

Concertul Depeche Mode din Cluj-Napoca face parte din turneul european Global Spirit, ce a debutat pe 5 mai şi cuprinde show-uri în 32 de oraşe din 21 de tari. Trupa a mai concertat în România, în 2006 şi în 2013 la Bucureşti.

„Spirit" este cel de-al 14-lea album de studio al trupei Depeche Mode şi marchează prima colaborare cu producatorul James Ford, membru fondator al trupei Simian Mobile Disco, care a mai lucrat cu artişti precum Florence and the Machine şi Arctic Monkeys. Albumul a fost lansat atât în format standard, pe CD, cât şi în editie de lux, ce include cinci remix-uri şi un album cu fotografii realizate de Anton Corbijn.

Albumul a primit deja aprecierea criticilor de muzică, Q Magazine numindu-l drept „cel mai energic album Depeche Mode din ultimii ani". La începutul lunii februarie a fost lansat single-ul „Where's the Revolution", pentru care trupa a realizat primul videoclip din ultimii patru ani.

Cu o carieră ce se întinde pe parcursul a 32 de ani şi care însumează până în prezent 12 albume de studio, vândute în peste 100 de milioane de exemplare în toată lumea, Depeche Mode este unul dintre cele mai importante nume din istoria muzicii.

Comenteaza