Prima bază de pregătire de prim-ajutor din România, inaugurată la Cluj FOTO

Prima bază de pregătire de prim-ajutor din România, inaugurată la Cluj FOTO
O bază de pregătire pentru acordarea primului ajutor și intervenție în situații de urgență, investiție unică în România, a fost inaugurată la Cluj. Construcţia poate găzdui circa 100 de persoane.

Proictul este derulat de Crucea Roşie România - Filiala Cluj, iar construcția a fost începută în urmă cu mai bine de trei. Pe lângă locurile de cazare disponibile în incinta bazei, obiectivul inaugurat cuprinde și o sală de mese, bucătărie, săli de curs, zone de relaxare, precum și spații destinate pregătirii în aer liber. Construcția este amplasată pe o suprafață de 18.000 de m², în inima munților Apuseni, în prelungirea localității Caps din comuna Valea Ierii, această localitate fiind singura din județul Cluj care și-a manifestat disponibilitatea de a concesiona terenul necesar ridicării acestui obiectiv de importanță deosebită.

În acest cadru, Crucea Roșie va organiza cursuri de prim-ajutor, intervenție în situații de urgență, supraviețuire și salvare în diferite situații care prezintă un pericol. În acele perioade în care în incinta Bazei nu va fi organizat niciun astfel de curs, toate facilitățile pe care aceasta le oferă vor putea fi puse la dispoziția celor care își manifestă intenția de a organiza diferite evenimente precum conferințe, tabere sau training-uri.

,,Doresc, pe această cale, să felicit Societatea Națională de Cruce Roșie din România pentru finalizarea acestei investiții extrem de importante atât pentru județul nostru, cât și pentru întreaga regiune, fiind o satisfacție în plus și pentru forul administrativ care a contribuit extrem de consistent, de-a lungul anilor, la realizarea acestui obiectiv", a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.  

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vákár István, a spus: ,,De multe ori, lipsa cunoștințelor de prim ajutor și incapacitatea de a acționa corect în situații limită au dus la pierderea unor vieți omenești, cazuri care puteau fi evitate printr-o pregătire elementară în domeniu. Din acest considerent, doresc să felicit Societatea de Cruce Roșie pentru inițiativă și să încurajez populația să participe la cursurile ce urmează să fie organizate în cadrul acestei baze, având asigurată o infrastructură optimă derulării procesului de pregătire".

Baza de pregătire pentru acordarea primului ajutor și intervenție în situații de urgență este deschisă publicului larg, de la voluntari și angajați ai Crucii Roșii și ai serviciilor de intervenție în situații de urgență, până la angajații diferitelor companii, astfel că orice persoană care dorește să învețe reguli și tehnici de prim ajutor, precum și modalități corecte de a acționa într-o situație de urgență este invitat să viziteze această locație.

Comenteaza