Anchetă la Cluj după "Balul sexual". Ce spun directorul şcolii şi Inspectoratul Judeţean

Anchetă la Cluj după
Colegiul Tehnic de Comunicaţii Augustin Maior Cluj-Napoca a declanşat o anchetă după ce pe o reţea de socializare au fost postate fotografii de la Balul Bobocilor desfăşurat într-un club din oraş, elevii fiind suprinşi mimând sexul oral.

Directorul liceului, Doina Angela Roşca, a declarat că manifestarea respectivă nu a fost organizată de şcoală, iar la aceasta nu a fost prezent niciun cadru didactic. 

"Școala nu a organizat și nu organizează astfel de manifestări nici în școală, nici în afara ei - având în vedere dificultatea asigurării securităţii elevilor într-un mediu privat. Şcoala nu şi-a asumat în niciun fel evenimentul, nefiind promovat la nivelul unităţii. În mediu privat, profesorii instituției nu au participat la un eveniment de genul "Balul bobocilor". Vom desfăşura o anchetă, o analiză, vom convoca Colegiul Profesoral", a subliniat Roşca. 

Potrivit acesteia, concluziile anchetei vor fi comunicate în cursul zilei de miercuri.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj informează că, printr-o adresă transmisă unităţilor de învăţământ, încă din anul 2015, instituţia a reamintit conducerilor acestora că este responsabilitatea lor de a verifica toate aspectele legate de desfăşurarea unui eveniment al şcolii într-o altă locaţie decât cea a unităţii, atunci când aprobă o astfel de manifestare. 

În acest context, mesajul conducerii ISJ viza atât verificarea spaţiului în care se desfăşoară activitatea, cât şi măsurile de siguranţă a elevilor, cu accent pe numărul cadrelor didactice sau adulţilor însărcinaţi cu supravegherea minorilor, astfel încât aceste evenimente să fie unele ale bunei dispoziţii şi decenţei specifice calităţii de elev.

Astfel, decizia de a organiza aceste tipuri de evenimente aparţine conducerii unităţilor de învăţământ, cu asigurarea condiţiilor optime. În fotografiile postate pe o reţea de socializare se văd elevele în genunchi care mimează sexul oral prin decojirea unei banane pe care elevii o ţin între picioare, după care bananele sunt mâncate.

Balul Bobocilor de la Colegiului Tehnic de Comunicaţii Augustin Maior din Cluj-Napoca a avut loc în 20 octombrie, într-un club situat în zona complexului studenţesc Hasdeu.

Comenteaza