Urologii Clujului, duși în serie la DIICOT. Alți patru medici, puși sub acuzare

Urologii Clujului, duși în serie la DIICOT. Alți patru medici, puși sub acuzare
Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) București îi cercetează pe medicii Liviu Ghervan, Adrian Bărbos, Cornel Burghelea și Adriana Milena Muntean, toți angajați la Institutul de Urologie și Transplant Renal Cluj pentru aderare la un grup infracțional organizat și complicitate la delapidare cu consecințe deosebit de grave.

“Se relevă că o mare parte dintre pacienții asupra cărora au fost efectuate intervenții chirurgicale au fost transferați în aceeași zi din incinta clinicii Lukmed SRL în secția anestezie terapie intensivă din cadrul ICUTR pentru monitorizare postoperatorie, fapt realizat printre altele cu acordul suspectului Bărbos Adrian Gabriel, în calitatea sa de medic anestezist în cadrul ambelor entități implicate”, conform DIICOT București, citată de EVZ.ro.

Și ceilalți trei medici au activat sau activează în cadrul ICUTR. Toți cei patru medici de elită sunt acuzați că împreună cu Mihai Lucan și fiul acestuia, Valerian Lucan, și cu directorul ICUTR, Dan Fofiu-Sânpetreanu, au produs un prejudiciu statului de 5,13 milioane de lei.

Mihai Lucan, Valerian Lucan şi Dan Emil Fofiu-Sânpetreanu au fost duşi în faţa magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, în dosarul în care există suspiciuni că ar fi folosit bunurile ICUTR în favoarea unei firme private.

În urma analizei probatoriului procurorilor, judecătorii de la Tribunalul Capitalei au dispus cercetarea lor sub control judiciar. Decizia este executorie, dar poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti. Tot sub control judiciar va fi cercetat penal, în acelaşi dosar, şi directorul economic în cadrul institutului, Rodica Sanda Baciu.

Surse judiciare au precizat că în urma impunerii măsurii, în timp ce se pregăteau să îi ducă în faţa judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă, anchetatorii au găsit asupra medicului Mihai Lucan suma de 5.000 de euro.

Medicul a ajuns, joi, la DIICOT Bucureşti, fiind adus de la Cluj, după miercuri s-au făcut percheziţii la domiciliul lui. DIICOT a informat că dosarul are ca obiect efectuarea de cercetări faţă de membrii unui grup infracţional organizat având ca scop însuşirea, folosirea, traficarea bunurilor aflate în patrimoniul ICUTR în favoarea Lukmed SRL.

Comenteaza