Cea mai mare companie IT din Cluj fuzionează cu o firmă din America Latină

Cea mai mare companie IT din Cluj fuzionează cu o firmă din America Latină
Endava, grup de servicii IT cu 4.000 de angajați, dintre care jumătate la Cluj, a anunțat fuziunea cu Velocity Partners, o companie de dezvoltare software cu prezență în America Latină.

"Endava și Velocity Partners își unesc forțele pentru a crea un jucător IT global capabil să ofere clienților mai multe opțiuni în ceea ce privește serviciile, tehnologiile, scalabilitatea și locațiile pentru livrarea proiectelor IT", a transmis conducerea Endava.

Organizația rezultată va avea 4.600 de angajați, iar cele șase centre noi de dezvoltare software din Argentina, Uruguay, Venezuela și Columbia vor completa capabilitățile de livrare din locațiile Endava din România, Moldova, Bulgaria, Serbia, Macedonia și Columbia.

Velocity Partners s-a înființat acum 12 ani și are 500 de angajați în birourile sale din America de Nord și centre de livrare în Argentina, Uruguay, Columbia și Venezuela. În România, Endava a ajuns la 2.400 de angajați în Cluj, București, Iași, Pitești și Târgu-Mureș, cu un plan de ajungere la 3.000 până în 2019.

Anul trecut, Endava a asimilat firma clujeană ISDC pentru a gestiona mai eficient fondurile necesare pentru activităţile pe care angajaţii le desfășoară acum în comun. "Ca parte din procesul de integrare, se va produce o migrare spre brandul Endava, cu o tranziție graduală atât pentru clienți, cât și pentru cele două piețe reunite", au precizat reprezentanţii Endava și ISDC, pentru ZIUA de CLUJ.  

Operaţiunea a venit în continuarea altor fuziuni și achiziții realizate de Endava în ultimii trei ani în Europa și în America de Nord. Endava a ajuns la Cluj prin cumpărarea societăţii locale Alfa Global Solutions. Grupul britanic s-a format în urma fuziunii dintre companiile Brains Direct, Concise şi INSL, alături de centre de dezvoltare plasate în Cluj, Bucureşti, Chişinău.

Brains Direct era furnizor de IT şi dezvoltator de software pentru Europa de Est, iar Concise, organizaţie de consultanţă şi servicii IT. Endava Cluj, profilată pe activități de realizare a softului la comandă (orientat către client) a avut în 2016 afaceri de 311 milioane de lei și un profit de 54 de milioane, cu 1.812 angajați.

Endava Holding este o companie britanică de servicii IT cu experiență în colaborarea cu unele dintre cele mai importante companii de servicii financiar-bancare, asigurări, telecomunicaţii, media, tehnologie, comerț sau transporturi. Principalii săi concurenți locali sunt Softvision, NTT DATA România, TSE/Betfair și Iquest, conform Studiului pieței de IT din Cluj, realizat de Encore Research pentru Clusterul ARIES Transilvania. 

Comenteaza