Mica Unire | Primarul, prefectul şi mitropolitul Clujului s-au prins în horă FOTO

Mica Unire | Primarul, prefectul şi mitropolitul Clujului s-au prins în horă FOTO
Primarul Emil Boc s-a prins, miercuri, într-o horă a Unirii în faţa bustului domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Cluj-Napoca, alături de prefectul judeţului Cluj, Aurel Cherecheş, de mitropolitul Andrei Andreicuţ şi de clujenii prezenţi la manifestări.

Sute de clujeni au participat, miercuri, la Cluj-Napoca, la ceremonia militară şi religioasă desfăşurată în faţa bustului domnitorului Alexandru Ioan Cuza cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române şi au asistat la o slujbă religioasă, la ceremonia de depunere de coroane de flori şi la o defilare militară.

Primarul Emil Boc a declarat că anul 2018 este unul special, pentru că se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, care nu era posibilă fără Mica Unire de la 1859, când s-a realizat prima etapă a făuririi statului naţional unitar român prin unirea Moldovei cu Ţara Românească.

"De acolo avem o vorbă care este mai actuală ca oricând, <Unirea face puterea şi unde-s doi puterea creşte>", a spus Boc. La finalul manifestării, conform tradiţiei, primarul Clujului s-a prins într-o horă a Unirii, alături de prefectul judeţului Cluj, Aurel Cherecheş, de mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, de parlamentari şi alte oficialităţi locale şi judeţene, împreună cu simpli cetăţeni.

În cursul după amiezii, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca va avea loc un spectacol folcloric, de la ora 20:00 un foc de artificii în Piaţa Avram Iancu, urmat de cea mai mare horă a Unirii din istoria oraşului, la care sunt aşteptaţi mii de clujeni. Primăria Cluj-Napoca a alocat 75.000 de lei pentru manifestările de Ziua Unirii Principatelor.

Comenteaza