Gabriel Petrea, ministrul pentru Dialog Social: Am anunţat că nu vreau să mai continui

Gabriel Petrea, ministrul pentru Dialog Social: Am anunţat că nu vreau să mai continui
Gabriel Petrea, ministrul pentru Dialog Social în Cabinetul Tudose, a anunţat, vineri dimineaţa, înainte de şedinţa Comitetului Executiv PSD, care va decide lista miniştrilor, că nu intenţionează să mai facă parte din viitorul Cabinet.

"Nu mi-am dat demisia, am anunţat că nu vreau să mai continui", a declarat Gabriel Petrea, ministrul pentru Dialog Social în Cabinetul Tudose.

Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, luni seara, după ce CExN i-a restras sprijinul politic premierului Tudose, că preşedintele TSD Gabriel Petrea l-a sunat şi i-a spus că postarea sa nu l-a vizat şi nu a fost scrisă împotriva sa.

„Cu Gabriel Petrea am o mică nelămurire: el m-a sunat şi mi-a spus să nu înţeleg că acea postare a fost împotriva mea", a spus Dragnea.

Liderul PSD a precizat că a discutat cu preşedinţii judeţeni de la Tineret, care i-au transmis că au fost nemulţumiţi de faptul că acea postare a fost publicată fără acordul lor.

Dragnea a spus că a „permis" în ultimul timp ca unii miniştri să scrie scrisori sau să facă publice anumite postări, în condiţiile în care problemele vizate nu fuseseră discutate în prealabil în partid.

El a dat de înţeles că şi aceste lucruri au dus la căderea Guvernului Tudose şi că astfel de lucruri nu se vor mai întâmpla.

Gabriel Petrea a afirmat într-un document publicat duminică pe site-ul organizaţiei că doreşte o definire mult mai clară a relaţiei dintre conducerea partidului şi Guvernul social-democrat şi ca numirile în funcţii publice să fie făcute pe criterii de competenţă, propunând organizarea unui Consiliu Naţional al PSD sau a unui congres pentru clarificarea situaţiei din partid.

 

Comenteaza