Protest mut la Cluj, în faţa sediului PSD. Jandarmii au cerut respectarea legii FOTO/VIDEO

Protest mut la Cluj, în faţa sediului PSD. Jandarmii au cerut respectarea legii FOTO/VIDEO
100 de persoane au protestat vineri în faţa sediului PSD Cluj-Napoca, împotriva propunerii ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de revocare din funcție a șefei Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi. La faţa locului au venit şi jandarmii, care le-au pus în vedere oamenilor să nu blocheze strada pentru că se va lăsa cu sancţiuni.

"Protest de la ora 12:00 până la ora 12:15, de tipul „Vă vedem din Sibiu", urmat de o etapă „vocală", pentru cine dorește. Aduceți, vă rugăm, mesajele pe care vreți să le transmiteți, pe o coală de hârtie. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declanșat procedura de revocare din funcție a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Vino la Clopot să protestăm împotriva acestor decizii îndreptate împotriva luptei anticorupție care încalcă angajamentele europene ale României și demonstrează încă o dată că PSD si ALDE nu a înțeles mesajul fundamental al protestatarilor „Vrem Justiție, NU Corupție!", se arăta în mesajul evenimentului de protest postat pe reţelele de socializare.

Protestatarii aveau pancarte pe care erau scrise mesaje precum: "Vă vedem de nu vă vedeţi!" sau "Vă vedem, şi oricum duhniţi!". Jandarmii prezenţi la faţa locului le-au transmis protestatarilor să nu blocheze strada, aşa cum au făcut-o joi seara, să respecte legea, în caz contrar se poate ajunge la sancţiuni. Ei au mai spus că protestul de joi a fost filmat şi manifestanţii se pot aştepta la amenzi.

"Protestăm faţă de intenţia PSD de revocare a şefei DNA, care duce la decapitarea luptei împotriva corupţiei. Mai bine să plece Toader şi Dragnea", a spus un protestatar. Manifestanţii au pornit în marş până la Prefectura Cluj şi au scandat "Demisia!" şi "Trădătorii!" şi au fluierat. O delegaţie s-a întâlnit cu prefectul de Cluj, Ioan Aurel Cherecheș.

 

VEZI ŞI Revocarea lui Kovesi. Clujenii au ieşit în stradă, au blocat o arteră din centrul oraşului FOTO-VIDEO

Revocarea lui Kovesi. Cele 20 de capete de acuzare aduse procurorului şef al DNA

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a propus revocarea procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, după ce a prezentat un raport privind activitatea managerială de la DNA care s-a bazat pe 20 de categorii şi fapte. Printre acuzaţii se află: comportament excesiv de autoritar, discreţionar al procurorului şef al DNA, implicarea în anchetele altor procurori, prioritizarea dosarelor în funcţie de impactul mediatic.

Cele 20 de puncte AICI.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza