Aproape toţi proprietarii de terase au pierdut pariul cu “Mondialul”

Aproape toţi proprietarii de terase au pierdut pariul cu “Mondialul”
Principalele cauze ale vânzărilor mai slabe sunt lipsa României de la competiţia din Africa de Sud şi disputarea a două treimi dintre meciuri în timpul programului de lucru.

Deţinătorii de baruri şi terase în Cluj-Napoca au încasări de 10 ori mai mici decât estimau pentru perioada Cupei Mondiale (CM). Ei dau vina în special pe lipsa naţionalei României şi pe programarea meciurilor în perioada în care oamenii sunt la serviciu.

 

“Sunt puţini oameni. Ne aşteptam să vină mai mulţi, dar nu se îngrămădesc, probabil că şi din cauza faptului că echipa României nu s-a calificat. Nici căldura, nici meciurile nu îi fac să iasă din casă”, spune un reprezentant al terasei Meteor, de pe Bulevardul Eroilor. “Avem plasme amplasate şi în exterior, şi în interior, dar nu am observat un aflux mai mare de consumatori în această perioadă. Probabil că au preferat alte locaţii pentru vizionarea meciurilor”, este de părere Andrei Szarka, proprietarul terasei Taverna.

 

“Este cu mult sub aşteptări. Lumea nu ştie să se mai bucure de aceste evenimente. Probabil că este criza, problemele de zi cu zi. încasările au urcat cu 30-40% când ar fi trebuit să crească cu 300%. Sunt dezamăgit. Meciurile sunt aşezate foarte rău, când oamenii sunt la muncă. Până la lăsarea serii nu poate fi urmărit niciun meci pe terase fiindcă nu se vede nimic”, spune Florin Ille, administratorul hotelului Stadion.

 

Localurile care profită de pe urma evenimentului fotbalistic sunt cele care deţin terase. “Nu este nicio diferenţă faţă de săptămânile trecute. Lumea preferă să meargă la terase, să stea la aer”, spun angajaţii localului Tramvay.

 

“Dacă în anii trecuţi am mai avut tendinţa de a oferi meciurile televizate clienţilor noştri, anul acesta ne-am decis să nu promovăm agresiv acest eveniment. Cu riscul de a pierde clienţi, ne-am asumat ideea de a ne urma specificul. Evident, cei care au de câştigat sunt cei cu profil sportiv, cei care deţin terase”, spune Janos Szantai, director cultural la Insomnia.

 

Singurele locuri luate cu asalt sunt cele cu tradiţie, în care oricum afluenţa consumatorilor este mai mare. “La noi s-a simţit o creştere. Vin clienţii în special la meciurile de seară. Luni am avut un grup de olandezi cu vuvuzele. Cu cât au crescut vânzările vom şti mai târziu. în mod cert este plin”, declară Ciprian Bota, manager la localul Diesel.

 

 “A fost un pic mai bine decât înainte de CM. Am înregistrat o creştere cu 30-40% a vânzărilor. Nu numai CM a contribuit. Este căldura din ultimele zile, faptul că s-a încheiat şcoala. Ne aşteptăm ca vânzările să crească”, susţine Timea Buda, reprezentant al Cramei Haiducilor. “Se observă o schimbare în bine. Vin mai mulţi oameni, mai ales la meciurile de seară şi când joacă Italia. La acest lucru contribuie şi vremea”, declară Mihaela Pintilie, de la Napoli Centrale.

 

Mai bine pe căldură

 

Vânzările mai bune aduse de CM şi de caniculă vin în sprijinul producătorilor de bunuri de larg consum. După ce în primul trimestru producţia de apă minerală a scăzut cu 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit Societăţii Naţionale a Apelor Minerale, iar cea de răcoritoare cu până la 9%, producătorii se aşteaptă acum la o creştere a vânzărilor cu până la 25%.

Comenteaza