Septemberfest, chinuit de ploaie

Septemberfest, chinuit de ploaie
Ploaia şi temperaturile scăzute au făcut ca participarea clujenilor la festivalul de la Sala Sporturilor din acest weekend să fie doar de 30-40% din aşteptările organizatorilor.
Mii de clujeni s-au distrat în cortul uriaş “ca la nuntă”, după cum a spus un participant la Septemberfest. Au savurat bere şi mici şi chiar au dansat în timpul concertelor oameni de toate vârstele şi condiţiile sociale. Mulţi şi-au adus copiii la distracţie, chiar şi bebeluşii, au fost prezenţi liceeni în ţinută “emo”, dar şi oameni de vârsta părinţilor lor şi chiar a bunicilor. Au venit la festival clujeni îmbrăcaţi elegant, la costum, însă nu au lipsit nici persoanele care îşi duc viaţa pe străzile oraşului. Nu s-au ocupat toate locurile de la mese, dar cei prezenţi au dansat de mama focului pe coverurile interpretate de Septemberfest Band şi au cântat într-un suflet piesele lui Mircea Baniciu şi ale celor de la Bere Gratis, în timpul recitalurilor.

“Am avut doar 5.000-6.000 de oameni zilnic, cam 30-40% din publicul estimat. Vremea nu a ţinut cu noi, însă, per total, suntem mulţumiţi de cum au decurs lucrurile”, a declarat Vasile Matei, organizatorul festivalului. “Suntem încă departe de Oktoberfest, al cărui model îl avem, iar noi, ca organizatori, mai avem mult de lucrat la asta. Data viitoare nu vom mai pune atât de multe terase afară, nici atâtea puncte de vânzare a berii, din cauza asta oamenii nu s-au prea strâns la mese în cort”, a explicat Matei. Altă schimbare pe care organizatorii o au în vedere este renunţarea la trupele şi artiştii mari în favoarea unora care pot asigura “atmosferă de petrecere, nu de concert”. “De ani de zile încercăm să strângem laolaltă întregul oraş, nu doar pe cei de 16-25 de ani, care sunt cel mai uşor de scos din casă”, a conchis Vasile Matei.

Comenteaza