"Buni" la spam. România ocupă locul al cincilea în lume

România şi alte două ţări din Europa de Est sunt în top 5, dat publicităţii luni de Panda Security.
România a urcat, în cel de-al treilea trimestru al acestui an, pe locul 5 la nivel mondial în topul ţărilor emitente de spam, după ce, în trimestrul al doilea se situa pe locul 8, conform celui mai nou raport trimestrial al Laboratoarelor Panda, dat publicităţii luni.

Laboratorul anti-malware al Panda Security a publicat raportul trimestrial privind activitatea atacurilor informatice la nivel mondial, în care se arată că 95% din toate email-urile aflate în circulaţie au fost spam, iar 55% din spamul la nivel mondial provine din doar 10 ţări.

"95% din mesajele email aflate în cirulaţie sunt catalogate ca spam. Multe din aceste mesaje sunt trimise de botneti (acele calculatoare controlate de hackeri), bineinţeles, fără ştirea utilizatorilor acestor calculatoare. Daca în trimestrul al doilea România se situa pe locul 8, în intervalul iulie-septembrie, a urcat pe locul 5 la nivel mondial. Trei ţări din Europa de Est sunt situate în primele 5 ţări, iar Marea Britanie a ieşit din top 10" se arată în raportul Panda Security.

Spam (spamming) este procesul de expediere a mesajelor electronice nesolicitate, de cele mai multe ori cu caracter comercial, de publicitate pentru produse și servicii dubioase, practicată în industria e-marketingului și de proprietarii de situri pornografice. Spam-ul se distinge prin caracterul agresiv, repetat și prin privarea de dreptul la opțiune.

Comenteaza