Specialist în mass-media şi studiul tranziţiei de la totalitarism la democraţie conferenţiază la Cluj

Specialist în mass-media şi studiul tranziţiei de la totalitarism la democraţie conferenţiază la Cluj
Profesorul american de origine română Peter Gross, de la Universitatea din Tennessee, va susţine mâine la Cluj o conferinţă cu titlul “The Imperatives and Practices of Good Reporting” - “Cerinţele şi practicile jurnalismului de calitate”.

Conferinţa va avea loc de la ora 12, în amfiteatrul “Woodrow Wilson” al Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, potrivit reprezentanţilor Biroului de Imagine al universităţii clujene.

Peter Gross este născut la Timişoara şi a emigrat ulteriror în SUA, fiind autorul mai multor cărţi în domeniul jurnalismului, dintre care două foarte cunoscute: “Colosul cu picioare de lut. Aspecte alle presei româneşti postdecembriste” şi “Mass-media şi democraţia în Europa de Est”, ambele apărute la editura Polirom, în 2001, respectiv 2003.

Conform motivării realizate de Universitatea Bucureşti la acordarea titlului de Doctor Honoris Causa profesorul Peter Gross “este unul dintre cei mai bine cotaţi specialişti americani în domenii de graniţă situate între ştiinţele comunicării, ştiinţele politice, sociologia dezvoltării, studii internaţionale, în domeniul consacrat tranziţiei de la regimuri totalitare la democraţii, al analizei fenomenelor dezvoltării sociale şi proceselor de comunicare interculturale şi internaţionale, al evoluţiilor mass-mediei din ţările Europei Centrale şi de Est.”

Etichete
Comenteaza