Şoferii clujeni protestează împotriva scumpirii carburanţilor la o benzinărie de pe strada Oaşului FOTO

Şoferii clujeni protestează împotriva scumpirii carburanţilor la o benzinărie de pe strada Oaşului FOTO
Şoferii s-au mobilizat pe un forum de discuţii şi s-au întâlnit la ora 17.00, în parcarea Iulius Mall.
15 şoferi clujeni s-au întâlnit şi vineri, la Iulius Mall, pentru a organiza o acţiune de protest împotriva preţului mare al carburanţilor. Ei au plecat apoi spre o benzinărie Petrom de pe strada Oaşului, unde au de gând să-şi alimenteze maşinile cu numai câţiva stropi de combustibil, să plătească numai cu monezi şi să blocheze activitatea benzinăriei cât mai mult timp posibil. Unul dintre şoferi spune că numărul mic de protestatari pe seama incidentelor recente de la Craiova, unde mulţi dintre cei prezenţi la proteste au primit acasă procese verbale de amendă pentru tulburarea liniştii publice.

UPDATE Agenţii de pază ai pompei de alimentare cu carburant au încercat să interzică filmarea şi fotografierea protestului, fără succes însă. Acesta a fost singurul incident înregistrat pe durata protestului.

Şoferii au plătit cu monede de 10 şi 50 de bani.

Săptămâna trecută, la Cluj au protestat 20 de şoferi, care au blocat o pompă de pe Calea Turzii.

Astfel de proteste au avut loc în ultimele zile şi în alte oraşe din ţară, iar unii dintre şoferii participanţi au fost amendaţi de jandarmi pentru tulburarea liniştii publice. Motivul - fie claxoane, fie însemne şi sloganuri afişate pe maşini. Deocamdată la Cluj nu a fost înregistrat vreun astfel de caz.
Comenteaza