Studenții mediciniști vor vorbi în licee despre infecţia cu HPV

Studenții mediciniști vor vorbi în licee despre infecţia cu HPV
Organizația studenților mediciniști din Cluj s-a implicat într-o amplă campanie de informare a tinerelor despre infecțiile cu HPV și despre cancerul de col uterin.
Organizaţia studenţilor medicinişti va desfăşura în perioada 16–21 februarie o amplă campanie de informare cu privire la infecţia cu HPV şi evoluţia spre cancer de col uterin. Acest proiect urmăreşte implicarea populaţiei generale, în special a celei de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 10 şi 30 de ani.

Mediciniștii vor merge în licee, pentru a informa elevele din clasele VIII – XII cu privire la pericolele infecției cu HPV. Sunt vizate Colegiul Naţional "George Coşbuc", Colegiul Pedagocic „Gheorghe Lazar” și Colegiul Tehnic de Comunicaţii „Augustin Maior”.

Proiectul se numește “Împreună pentru Sănătate”, iar unul dintre susținătorii săi este o companie farmaceutică multinațională, care produce vaccinul anti HPV.

Virusul papiloma uman (HPV = Human Papilloma Virus) este cauza apariției negilor, inclusiv a celor genitali, și poate determina modificari canceroase la nivelul uterului.

Comenteaza