Premieră la Cluj: demisie în bloc a unei administraţii locale

Premieră la Cluj: demisie în bloc a unei administraţii locale
Primarul, viceprimarul şi cinci consilieri locali din comuna Mociu şi-au depus vineri seară demisiile de onoare după şedinţa de consiliu local care a durat până la ora 22:30. Dacă destinaţia spitalului din Mociu rămâne cea de azil de bătrâni în ciuda demersurilor administraţiei locale, aceştia vor demisiona oficial săptămâna viitoare.

"Ne-am depus demisiile de onoare, condiţionate de rămânerea spitalului din Mociu ca spital, şi nu ca azil de bătrâni. Marţi, o delegaţie a consiliului local, în frunte cu primarul, merge la Ministerul Sănătăţii ca să-l facă pe domnul ministru să se răzgândească. Dacă nu reuşeşte, demisiile noastre sunt pe masă", înştiinţează viceprimarul Melan Boier. Împreună cu primarul Horvath Marton şi cu viceprimarul şi-au depus demisiile consilieri locali de la PNL, PRM, UDMR şi PDL. Demisiile, condiţionate, ar urma să fie consemnate la registratura primăriei astăzi, la prima oră. "Iniţial, demisiile nu erau condiţionate, dar atunci ar fi intrat în vigoare imediat după înregistrare, şi delegaţia care trebuie să meargă la minister marţi nu ar mai fi avut, practic, nicio funcţie", ne-a declarat o sursă din administraţie.

Formularele de demisie au fost redactate de către secretarul primăriei, Marin Boroşteanu, după încheierea protestului de la începutul săptămânii. "Având în vedere că am jurat să fac, cu bună-credinţă, tot ceea ce stă în puterea şi în priceperea mea pentru binele locuitorilor comunei Mociu, ţinând cont de proiecul de reorganizare a unităţilor sanitare iniţiat de către Ministerul Sănătăţii şi văzând că în proiectul de hotărâre este propusă şi reorganizarea Centrului de Sănătate Mociu prin transformarea acestuia în cămin pentru persoanele în vârstă, în semn de protest şi pentru a nu fi defăimat de către generaţiile viitoare că nu am făcut tot ceea ce a depins de mine pentru a salva Centrul de Sănătate Mociu de la desfiinţare, spital în care, aproape 100 de ani, moşii şi strămoşii noştri au beneficiat de asistenţă medicală, îmi depun demisia ca membru al Consiliului Local Mociu, în cazul în care Centrul de Sănătate Mociu se va transforma în azil de bătrâni", se arată în textul demisiilor. Spitalul din Mociu, cu o vechime de 100 de ani, ar urma să fie transformat în azil de bătrâni din 1 aprilie.

 

Comenteaza