Disponibilizaţii de la ING vor fi compensaţi cu mii de euro

Disponibilizaţii de la ING vor fi compensaţi cu mii de euro
Clujenii care şi-au pierdut locul de muncă în urma deciziei de închidere a Centrului Regional ING vor primi un pachet compensatoriu care va include trei salarii compensatorii şi 2.000 de euro.

Decizia a fost luată de către oficialii instituţiei financiare în urma unor întâlniri avute cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj, după cum a anunţat Daniel Don, directorul instituţiei. "Am explicat companiei ING obligaţiile pe care le au cu privire la plăţile compensatorii şi faptul că personalul care urmează să fie disponibilizat nu poate fi repliat foarte uşor pe piaţa muncii din judeţul Cluj. Mai mult, faţă de oameni au nişte obligaţii morale, fiindcă majoritatea sperau ca locul de muncă să fie pe o perioadă lungă de timp", a explicat Don.

"Am reuşit astfel elaborarea unui pachet motivant de plăţi compensatorii care să îi ajute pe oameni ca din momentul disponibilizării să se poată susţine financiar pentru o perioadă de timp", a adăugat Don. Angajaţii aflaţi în această situaţie vor avea parte de respectivul pachet, care include trei salarii net plus un bonus de 2.000 de euro, după ce vor semna contractul de încetare a activităţii cu acordul părţilor. "Aceşti oameni nu vor fi în evidenţele noastre şi nu vom plăti indemnizaţii pentru ei. În ceea ce îi priveşte, faptul că nu au acest statut de şomer îi va motiva să fie mai activi în căutarea unui nou loc de muncă", a completat directorul AJOFM Cluj. ING a anunţat oficial că va închide Centrul Regional de la Cluj începând cu cea de-a doua jumătate a lunii martie. Numărul clujenilor care urmează să îşi piardă astfel locul de muncă se ridică la 185.

 

Comenteaza