Un băieţel bolnav are nevoie de ajutorul nostru !

Un băieţel bolnav are nevoie de ajutorul nostru !
La nici 4 ani împliniţi, Csuros Kristof se află într-un spital din Budapesta, bolnav de cancer, iar familia lui duce lipsa unor resurse materiale pentru a continua lupta cu boala micuţului.

"Era un copilaş normal până în iulie anul trecut. Apoi a început să îşi piardă pofta de mâncare, să obosească şi l-am dus la medic. Primele analize au ieşit bine, dar la o ecografie s-a descoperit că are o tumoare între rinichiul stâng şi splină", povesteşte bunica sa, Marika Kozma. Familia copilului este din Cluj, tatăl lucrează la o tipografie şi mai au un băieţel mai mare, elev în clasa a II-a. Micuţul a urmat tratamente cu citostatice la Institutul Oncologic "I. Chiricuţă" din Cluj-Napoca până la mijlocul lunii decembrie 2010. "Tumoarea a scăzut puţin în dimensiune şi am fost sfătuiţi să îl ducem la operaţie în Ungaria. L-am dus la Budapesta. Nu ne-a fost uşor, însă am considerat că este mai bine, având în vedere condiţiile din spitalele de la noi", spune clujeanca. În 3 februarie micuţul a fost operat, însă medicii au constatat că tumoarea crescuse din nou şi era puternic vascularizată, aşa că au decis să continue tratamentul cu citostatice.

Următoarea operaţie, care presupune extragerea tumorii, este programată chiar pentru astăzi. "În mod normal, statul român ar trebui să plătească acest tip de intervenţie, însă ni s-a spus că nu se poate, pentru că se putea face şi la noi. Suma va fi plătită de statul maghiar. Ni s-a spus că pentru o asemenea operaţie costisitoare sunt aleşi doar cei cu peste 90% şanse de vindecare. Faptul că micuţul nostru a fost ales pentru asta ne dă mari speranţe", a mai spus bunica lui Kristof. Următoarea intervenţie pe care o va suferi va consta în transplantul de celule stem, după care va fi ţinut în carantină strictă peste 100 de zile. "Orice ajutor ne-ar fi de folos. Costă mult drumurile acolo, mama băiatului stă în gazdă la Budapesta, au nevoie de hrană bună şi multe alte lucruri. Le-am fi recunoscători celor care pot depune orice sumă, oricât de mică pentru asta", a declarat bunica băieţelului. Cei care vor să ajute familia năpăstuită pot depune bani în contul RO48RNCB05991180452 00001, deschis la Agenţia "Lucian Blaga" a BCR Cluj, pe numele Csuros Tunde, mama copilului.

 

Comenteaza