Ce îi aşteaptă pe clujeni la ştrand în acest an

Ce îi aşteaptă pe clujeni la ştrand în acest an
Dacă vremea va fi călduroasă, clujenii vor putea să meargă în curând la ştrand, susţin administratorii celor mai importante bazine din oraş şi din împrejurimi.

Bazinele în care clujenii se vor bălăci în zilele călduroase din această vară se află în plin proces de igienizare şi reutilare. Administratorii îşi pregătesc planurile de afaceri, sperând că vor avea parte de mai mult soare decât în 2010, când o zi caniculară era o adevărată sărbătoare.

Complexul Sun va fi primul care îşi va deschide ştrandul, la sfârşitul săptămânii viitoare, prin tradiţionala zi cu intrare gratuită pentru toată lumea. "Sperăm să reuşim să le oferim clujenilor o vară mai plină de distracţie la bazin decât am putut oferi anul trecut, însă asta depinde mult de vreme. Ştrandul are o poziţie bună şi este apreciat de clujeni", a precizat Ioan Morocăzan, directorul Regiei Autonome de Drumuri şi Poduri, societate care administrează ştrandul din Grigorescu. "Preţurile vor fi aceleaşi ca în ultimii trei ani. Dacă vom avea condiţii meteo bune, vom deschide la sfârşitul săptămânii viitoare. Conform tradiţiei, în prima zi toată lumea va intra gratis", a anunţat directorul. Intrarea la bazin costa în sezonul de anul trecut câte 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii. Cei care doreau să stea pe şezlong plăteau 5 lei, la care se adăugau 5 lei garanţie.

"La noi în zilele astea tocmai se dezinfectează, se spală şi se repară totul. O să punem şi apă în bazine dacă va fi timp frumos", a menţionat Ioan Puşcaş, administratorul Bazei Sportive Clujana. Pentru deschiderea accesului la bazine se aşteaptă însă certitudinea că va fi timp frumos pe termen lung. "Nu vreau să mai păţim ca în vara trecută, când am deschis ştrandul, a fost soare trei-patru zile şi apoi au fost câteva săptămâni cu ploaie şi vreme rea ", a mărturisit administratorul. Preţurile practicate în această vară vor fi aceleaşi din ultimii trei ani, "deşi apa, gazul şi curentul au tot crescut de atunci", potrivit lui Puşcaş. Biletele de intrare costau, astfel, 12 lei pentru adulţi, 10 lei pentru copiii de până la 14 ani, iar taxa auto era de 3 lei. Abonamentul lunar la ştrand pentru adulţi valora 170 de lei, pentru copii, 140 de lei, iar pentru familii formate din doi părinţi şi un copil se plăteau 400 de lei.

Nici la Bazinul Olimpic al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) nu se pregătesc mari noutăţi şi se pare că preţurile vor fi la fel. "Bazinul se va deschide pentru acest sezon după data de 1 iunie, în funcţie de vreme", a spus Cătălin Popa, purtător de cuvânt al UTCN.

La Cojocna e deja deschis

Ştrandul de la Cojocna "e, în mare, deschis" încă din 15 mai, după cum a precizat Ruxandra Beldean, reprezentantul centrului. "Majoritatea punctelor de vânzare sunt în curs de amenajare, au venit deja câţiva oameni, însă puţini, maximum 50 într-o zi. Apa este încă rece, puţini au curajul să o încerce", a explicat femeia. Noutatea verii la ştrandul de la Băile Cojocna se va dovedi restaurantul care va fi deschis la mijlocul lunii iunie. Intrarea la bazin va costa la fel ca anul trecut, 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii.

 

Comenteaza