Un liceu din Cluj şcoleşte trei instituţii de învăţământ din Germania şi Ungaria să-i educe pe adulţi

Un liceu din Cluj şcoleşte trei instituţii de învăţământ din Germania şi Ungaria să-i educe pe adulţi
Colegiul Tehnic,,Edmond Nicolau" din Cluj-Napoca închide în această săptămână un program derulat timp de doi ani cu bani europeni, "Întoarcere în viitor".


">

Proiectul, care a demarat în 2009, a fost aprobat şi finanţat de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale( ANPCDEFP) iar partenerii şcolii clujene în proiect sunt Internationaler Bund, Instituţie specializată pe educaţia adulţilor din Jena, Germania, liceul tehnic din Pecs (Ungaria) Angster Joszef Szakkepzo Iskola şi liceul tehnic din Mohacs (Ungaria), BMO Radnoti Miklos.

"Proiectul are ca grup-ţintă adulţi cu vârsta de minimum 16 ani, proveniţi dintr-o categorie socio-economic dezavantajată, adulţi în vârstă cu minim de educaţie sau categorii profesionale dezavantaje socio-economic, iar obiectivele sunt îmbunătăţirea accesului la educaţie a acestor adulţi, în vederea integrării lor în societate, dezvoltarea competenţelor necesare acestor persoane pentru inserţia pe piaţa muncii", explică reprezentanţii şcolii clujene. Ultima reunire a reprezentanţilor şcolilor implicate în proiect a început ieri în Cluj-Napoca şi durează până în 8 iulie. "Acum se definitivează produsul final al proiectului, un CD care cuprinde rezultatele activităţii celor doi ani de parteneriat. CD-ul este gândit ca un material util celor care se ocupă cu educaţia adulţilor, rezultatele putând fi integrate în mai multe cursuri de formare pentru profesori si beneficiari ai educatiei, cum ar fi adultii, in cadrul Agentiei de Ocupare a Fortei de Munca, asociatii municipale si regionale", mai spun reprezentanţii şcolii clujene.

Comenteaza