Dosarul "Valiza", redeschis pe linie sportivă

 Dosarul
Dosarul "Valiza", care urmăreşte meciul dintre CFR Cluj şi Universitatea Cluj din ultima etapă a sezonului 2007-2008, lăsat cu un dosar penal, a fost redeschis pe linie sportivă, a anunţat astăzi preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir.


">

"S-a pus pe rol procesul pe linie sportivă vis a vis de cazul "Valiza". După cum ştiţi, nici Federaţia, nici Liga nu a judecat în totalitate cazul aşteptând deciziile justiţiei. Între timp un oficial al clubului Steaua a declarat că dânsul a trimis valiza la Cluj, pentru premiere. Şi cum în regulamente şi statutele noastre premiera a fost şi este interzisă, intră sub incidenţa FIFA", a spus astăzi Mitică Dragomir într-o conferinţă de presă.

Valiza despre care este vorba în dosar conţinea o sumă de 1,7 milioane de euro, bani destinaţi stimulării fotbaliştilor de la Universitatea Cluj pentru ca aceştia să-şi apere corect şansele în meciul împotriva CFR Cluj, disputat pe fostul stadion "Ion Moina". Dacă CFR pierdea meciul, titlul ajungea în Ghencea, la Steaua Bucureşti.

Procesul a început în 21 ianuarie 2009, la Curtea de Apel Cluj. Ulterior, în 6 octombrie, Curtea de Apel Cluj a admis cererea avocaţilor inculpaţilor privind mutarea procesului şi a dispus declinarea competenţei către înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), dată fiind calitatea de europarlamentar a lui Gigi Becali. Becali a fost trimis în judecată sub acuzaţiile de dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Alături de el au mai fost trimişi în judecată Teia Sponte, Alina Florentina Ciul, Victor Piţurcă, Radu Gheorghe Marino şi Raul Volcinschi.

Cele 1,7 milioane de euro găsite în valiză au fost sechestrate printr-o ordonanţă din 8 mai 2008.

 

Comenteaza