Poliţia vrea un Cod Rutier mai aspru. Ies punctele, intră suspendările de doi ani pentru şoferii violenţi

Poliţia vrea un Cod Rutier mai aspru. Ies punctele, intră suspendările de doi ani pentru şoferii violenţi
Poliţia vrea sancţionarea ma dură a şoferilor violenţi în trafic. Solicitarea urmează să fie discutată în Parlament.

Printre modificările pe care Poliţia Română vrea să le propună în noul Cod Rutier se află înăsprirea amenzilor şi sancţionarea mai dură a şoferilor violenţi în trafic. Modificările vor fi propuse Parlamentului, la toamnă, o dată cu începerea sesiunii.

"Vrem să instituim perioade mărite de suspendare a dreptului de a conduce. Şoferii care se bat sau se împuşcă în trafic să stea doi ani pe tuşă. Asta vom cere cu siguranţă Parlamentului, să apară în Codul Rutier", a explicat Lucian Diniţă pentru gândul.

Şeful Poliţiei Rutiere a mai anunţat că va fi eliminat sistemul de puncte de penalizare şi se va introduce principiul răspunderii obiective.

"Această regulă se va aplica autovehiculelor surprinse cu nereguli, dar care nu sunt oprite în trafic pentru a fi sancţionate. De exemplu, în cazul radarelor fixe, de pe stâlpi, noi trimitem amenda acasă şi cerem proprietarului să precizeze cine se afla la volan la momentul contravenţiei. Acum n-o să mai fie aşa, proprietarul maşinii plăteşte amenda şi e treaba lui mai departe", a explicat Diniţă.

 

Comenteaza