Libia în flăcări: De la "Era Gaddafi a luat sfârşit" la "guvernul a rupt coloana vertebrală a mișcării insurgente"

Libia în flăcări: De la
Insurgenţii libieni controlează capitala Tripoli. Toţi ochii comunităţii internaţionale se îndreaptă acum spre viitoarea conducere interimară.

Libia este în flăcări, iar cele două tabere dau declaraţii contradictorii.

Capitala libiană, Tripoli, era aproape în întregime, controlată de forţele rebele care, de mai bine de şase luni, luptă pentru a-l înlătura pe Muammar Gaddafi, liderul autoritar aflat la putere de 42 de ani. Trei dintre fiii acestuia - Saadi, Mohammad şi Saif al-Islam, pe numele ultimului existând şi un mandat internaţional de arestare pentru tortură şi crimă - au fost capturaţi de insurgenţi.

"Era Gaddafi a luat sfârşit", a proclamat Mustafa Abdul Jalil, preşedintele Consiliului Naţional de Tranziţie (CNT), entitatea politică în care sunt organizaţi rebelii şi care va asigura, cel mai probabil, interimatul la Tripoli.

Pe de altă parte, Saif al-Islam Gaddafi, unul dintre fiii liderului libian, considerat succesorul acestuia, despre care s-a spus că este capturat de rebeli, a apărut în această dimineață la Tripoli, declarând că "guvernul a rupt coloana vertebrală" a mișcării insurgente.

Etichete
Comenteaza