REMEMBER 7 octombrie: Mircea Dinescu şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Uniunii Scriitorilor

REMEMBER 7 octombrie: Mircea Dinescu şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Uniunii Scriitorilor
ziuadecj.ro vă prezintă evenimentele care au avut loc în ziua de 7 octombrie de-a lungul anilor.

1885 - S-a născut fizicianul Niels Bohr, laureat al Premiului Nobel pentru Fizică în anul 1922; este cunoscut pentru contribuţiile aduse la înţelegerea structurii atomice şi a mecanicii cuantice (m. noiembrie 1962)

1977 - Se adoptă cea de a patra constituţie a Uniunii Sovietice

1993 - Fostul ministrul român de Externe, Teodor Meleşcanu, a semnat, la Viena, Statutul Consiliului Europei şi Convenţia Europeană a drepturilor omului.

1993 - Mircea Dinescu şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Uniunii Scriitorilor.

1994 - Naveta americană "Endeavour", având la bord un echipaj format din şase astronauţi, a decolat de la baza spaţială de la Cape Canaveral (Florida), într-o misiune de supraveghere a mediului înconjurător al planetei.

1995 - PDSR a respins oferta CDR privind susţinerea parlamentară în cazul în care renunţă să guverneze alături de ceea ce s-a numit „cadrilaterul roşu", format din PUNR, PSM şi PRM.

1996 - Secretarul perpetuu al Academiei Franceze, Maurice Druon, a fost distins cu titlul de membru de onoare al Academiei Române.

1997 - Guvernul bulgar a decis instalarea unei linii telefonice speciale între Sofia şi Bucureşti, care să fie folosită de cele două executive în cazuri de urgenţă.

1999 - Fostul ministru de Interne, Constantin Dudu Ionescu, a aprobat Regulamentul de organizare şi funcţionare a Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), structură de informaţii a MI cunoscută şi sub denumirea de UM 0962.

2000 - Prinţul Henri de Luxembourg a depus jurământul ca nou suveran al Marelui Ducat de Luxemburg, după abdicarea tatălui său, Jean.

2002 - Astronomii americani Chad Trujillo şi Michael Brown au facut publică descoperirea unui quasar, o galaxie îndepărtată cu nucleu galactic puternic activ, care emite enorme cantităţi de energie

2003 - Actorul Arnold Alois Schwarzenegger (n. 30 iul. 1947) este ales guvernator al Statului California în locul lui Gray Davis

2006 - Guvernul de coaliţie de centru-dreapta din Letonia a câştigat 43,3 la sută din voturi, în primele alegeri legislative din statul baltic, organizate după integrarea ţării în UE, în 2004

2008 - Guvernul portughez a recunoscut oficial independenţa Kosovo, proclamată în februarie.

2008 - Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de revocare din funcţia de ministru al Educaţiei a lui Cristian Adomniţei şi pe cel de numire în acest post a lui Anton Anton

2009 - Guvernul Boc a avizat fuziunea Aeroportului Internaţional Henri Coandă (Otopeni) cu Aeroportul Internaţional Aurel Vlaicu (Băneasa), prin înfiinţarea Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti

2009 - A murit fotograful de modă şi portretistul american Irving Penn (n. 1917)

 

Etichete
Comenteaza