Cortină peste Comedy Cluj III FOTO

Cortină peste Comedy Cluj III FOTO
Cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj s-a încheiat sâmbătă seara cu o gală la cinema “Florin Piersic”. Filmul “Pinoy Sunday” de Wi Dong Ho a luat premiul cel mare.

"Se spune că prima ediţie a unui eveniment e de încercare, la cea de-a doua parcă se mai poate trece cu vederea câte ceva, dar la a treia totul devine serios. Sper să fie şi cazul Comedy Cluj", a rostit pe scenă organizatorul Sorin Dan. "Mi-aş dori ca timpul să aibă răbdare şi cu noi, politicienii, aşa cum are cu festivalurile de film. Noi trebuie să avem rezultate încă de la primul mandat", a spus apoi viceprimarul Radu Moisin. Acesta a stârnit hohote de râs cu un banc cu peştişorul de aur, după care a apreciat că "Festivalul Comedy e unul din pilonii culturali ai Clujului, alături de TIFF (Festivalul Internaţional de Film Transilvania), şi ar îndreptăţi ideea de Capitală Culturală Europeană". Amfitrionul şi-a îndreptat atenţia apoi spre Româniafilm, al cărui director, Marius Iuraşcu, a promis la gala Comedy 2010 că va schimba total sala cinematografului-gazdă. "Îi mulţumesc domnului Iuraşcu pentru nebunia de a se ţine de cuvânt",a spus Sorin Dan, care i-a adus apoi pe scenă pe membrii echipei şi pe voluntarii din spatele evenimentului.

Rolul de gazdă a fost preluat ulterior de Mitoş Micleuşanu, de la Planeta Moldova. Înainte de prezentarea câştigătorilor, acesta a amorţit atmosfera din sală cu o prezentare serioasă a comediei şi a genurilor sale. Discursul său analitic despre concentrare, emoţii, comunicare, absurd şi tragedie i-a făcut pe spectatori foarte curioşi să citească de zor ziarul festivalului, distribuit în toată sala. Discursul plin de zel a fost temperat în cele din urmă de aplauze din partea publicului exasperat, iar vorbitorul a început, în sfârşit, să enumere câştigătorii ediţiei.

Gilda Lazăr, Marius Iuraşcu şi Dorel Vişan au fost invitaţi apoi pe scenă să rostească Laudatio pentru Draga Olteanu Matei, cea care a primit Premiul pentru întreaga activitate. "Draga nu este doar un punct de referinţă pentru tinerele generaţii de artişti, dar ne-a făcut pe noi toţi să suportăm această viaţă, care este o mare vale a plângerii", a rostit, sumbru, Vişan. Apariţia cunoscutei actriţe a ridicat publicul în picioare şi a stârnit ropote prelungi de aplauze. "Nici nu ştiu cui să mulţumesc mai întâi, lui Dumnezeu, care mi-a dat acest har, soţului meu, care m-a susţinut toată viaţa şi datorită căruia eu nu plâng niciodată, decât la comedii", a spus marea artistă. Draga Olteanu i-a îndemnat apoi pe realizatorii de filme să facă mai multe comedii şi i-a felicitat pe organizatorii festivalului pentru "un eveniment despre care şi străinii vorbesc atât de frumos". "Tinere domn prezentator, trebuie să-ţi spun că atunci când te văd pe dumneata, mi se face foarte dor de Florin Piersic", i s-a adresat actriţa lui Micleuşeanu, în aplauzele nebuneşti ale publicului, ridicat din nou în picioare. Seara s-aîncheiat cu o proiecţie a filmului "Infidelul", alesul publicului, şi apoi cu un cocktail la City Plaza.

Sala fostului cinema Republica a fost aproape plină la gala de închidere, iar între participanţi s-au numărat viceprimarul Radu Mosin, actriţa Claudia Motea, actorul Dorel Vişan, Cătălin Mireuţă de la Divertis sau oamenii de afaceri Vasile Leordean şi Iosif Pop.

Comenteaza