Americanul care s-a mutat la Cluj, şi care e "mai român decât tine", critică productivitatea românilor: "E oribilă!" VIDEO

Americanul care s-a mutat la Cluj, şi care e
Americanul care s-a mutat în România, locuieşte la Cluj şi se consideră "mai român decât tine", are o problemă cu productivitatea românilor: "e oribilă". De altfel, îi place România, nu şi românii.

"Sam cel român", cum se autointitulează, aceasta şi pentru faptul că refuză să-şi dezvăluie numele din buletin, a cunoscut români care s-au mutat cu joburile în Statele Unite. "Erau şocaţi. acolo, dacă munca începe la ora 8, atunci munca începe la ora 8. Nu cu cafea, nu cu pierdere de vreme. Vrei să bei o cafea, vii mai repede şi o bei din timpul tău. În România productivitatea e oribilă. Cunosc un om care are o firmă cu 20 de angajaţi, eu singur pot face treaba a 8 oameni de acolo", spune el. "Românii nu lucrează foarte mult", conchide el.

Sam mai spune şi că în România sunt "mulţi oameni deştepţi şi tineri, cu energie şi forţă", dar cărora le lipseşte expertiza, "nu ştiu cum să lucreze".

El însuşi lucrează în România, dar nu pentru o companie de aici ci pentru una din Statele Unite. Nu doar din cauza birocraţiei - "trebuie tot felul de vize şi de certificate ca să pot să lucrez aici" - dar mai ales din cauza salariilor, "sunt prea mici aici în România, îmi pare rău".

"Sam cel român" a venit în România în 2000, în vizită, şi s-a stabilit aici în 2004. S-a mutat în Cluj-Napoca, în cartierul Gruia, "cartierul minunilor". "De ce cartierul minunilor? Pentru că locuiesc eu acolo!", spune el râzând.

 

Etichete
Comenteaza