Hoandră, scriitor 2.0: şi-a scris cartea pe iPhone şi a publicat-o pe Facebook

Hoandră, scriitor 2.0: şi-a scris cartea pe iPhone şi a publicat-o pe Facebook
Şi-a compus textele pe iPhone şi le-a popularizat pe reţeaua de socializare Facebook înainte să le adune într-o carte, "Jurnal la Klausenburg", lansată astăzi în cafeneaua cu acelaşi nume. Este vorba de editorialistul ZIUA de CLUJ Octavian Hoandră.

Hoandră împlineşte 53 de ani peste câteva zile, are un telefon iPhone, o tabletă iPad şi şi-a scris toate creaţiile din noua carte pe telefon. "A fost frumos. Dacă le scriam pe hârtie nu puteau ajunge pe Facebook. Le-am scris pentru prietenii mei de acolo", a transmis el pentru ziuadecj.ro.

"E o carte surprinzător de originală. E scrisă pe iPhone, are o anumită oralitate şi spontaneitate", a explicat criticul literar Petru Poantă, care a prezentat astăzi cartea alături de scriitorii Ion Mureşan şi Alexandru Vlad şi de preşedintele Uniunii Scriitorilor - filiala Cluj, Irina Petraş.

De altfel, pe manşeta cărţii Hoandră le-a transmis un mesaj "prietenilor mei de pe Facebook": "Întotdeauna, din momentul când am citit că Hemingway scria din cafenea, mi-am dorit să fac la fel. Am reuşit, iată, abia după ani buni, acest lucru. Să stai pe "capră" la bar, să fumezi o havană, să priveşti prin geamul de la stradă şi prin oameni, departe, să-ţi aduni gândurile de pe unde se află în momentul acela. Să scrii. Se spune că orice carte e, în final, o scrisoare mai lungă către cineva drag", a scris Hoandră. El le transmite în ultimul paragraf "prietenilor de pe facebook" şi modul în care au ajuns cunoscute creaţiile din carte: "Toate aceste gânduri s-au scris singure pe un iPhone şi au ajuns, în timp real, via Facebook, la toţi cei care s-au bucurat sau nu să le citească şi cărora le mulţumesc".

Vezi cum a fost azi la lansare:

Vezi aici cum îşi prezintă Hoandră noul volum:

Comenteaza