Surprize în lista de probe din “dosarul Apostu-Stoia”

Surprize în lista de probe din “dosarul Apostu-Stoia”
Lista cu mijloacele de probă din dosarul de corupţie al primarului Sorin Apostu arată că soţia acestuia a avut contracte de asistenţă juridică şi cu persoane fizice, nu doar cu societăţi comerciale aflate în relaţii contractuale cu Primăria, aşa cum au susţinut procurorii în propunerea de arestare a lui Apostu şi Stoia.

Cele nouă volume cu mijloace de probă din dosarul penal în care sunt inculpaţi Sorin Apostu, Monica Apostu, Călin Stoia şi Aspazia Droniuc conţin contracte de asistenţă juridică din perioada septembrie-noiembrie 2009, încheiate între Cabinetul de avocatură Monica Apostu şi şase persoane fizice. Potrivit unor surse judiciare, "sunt contracte pentru efectuarea de diverse acte cu oameni simpli". În propunerea de arestare preventivă a lui Apostu din 9 noiembrie se preciza că "din actele Cabinetului de avocatură al învinuitei Apostu Monica rezultă că singurii «clienţi» ai acesteia sunt societăţi comerciale aflate în relaţii contractuale cu Primăria municipiului Cluj-Napoca. Astfel, din fişa fiscală 394 depusă de învinuita Apostu Monica Undina la organele fiscale rezultă că în perioada 2008-2011 aceasta a încasat sume de bani de la societăţile: Dedeman (societate care în cursul anului 2010 a obţinut de la Primăria municipiului Cluj-Napoca autorizaţia de construire, în acest an fiind inaugurat un mare complex comercial al acestei firme), Viva Company SRL Galaţi (dezvoltator imobiliar care a obţinut de la Primăria municipiului Cluj Napoca autorizaţii de construire), Ald Consulting (un alt dezvoltator imobiliar)".

Un alt lucru surprinzător este că în lista de probe nu figurează hardul calculatorului lui Călin Stoia. "Unul dintre motivele care au stat la baza arestării preventive a fost că Stoia ar fi încercat să-şi ascundă informaţiile de pe hard, iar acum acesta nu este printre mijloacele de probă", a spus avocatul lui Stoia, Sergiu Bogdan. În motivarea arestării preventive se arată că "în cursul zilei de 9 noiembrie 2011, în contextul în care pe media au apărut date privind activităţile judiciare ce se derulau faţă de inculpatul Apostu Sorin, inculpatul Stoia Călin Mihai a făcut eforturi în a ascunde, de urgenţă, informaţii conţinute în calculatorul său de la birou, luând măsuri privind schimbarea hardului calculatorului sau ştergerea datelor conţinute în acesta de către o firmă IT". Primul termen de judecată al procesului a fost fixat pentru data de 19 ianuarie la Curtea de Apel Cluj.

 

 

Comenteaza