Se înteţeşte concurenţa pentru rectoratul UBB. Vezi cine s-a înscris azi

Se înteţeşte concurenţa pentru rectoratul UBB. Vezi cine s-a înscris azi
Încă un candidat pentru funcţia de rector al Universităţii Babeş Bolyai: Radu Ciurchea, un profesor de la Facultatea de Fizică. Ciurchea se alătură lui Daniel David şi Ioan Aurel Pop, care şi-au depus candidaturile zilele trecute. Lista rămâne deschisă până mâine la prânz.

Ciurchea a intrat astăzi în cursa pentru funcţia de rector al Universităţii Babeş-Bolyai. INTRA CARTON) Decebal Radu-Ciurchea are 57 de ani şi este doctor în fizică atomică şi nucleară. El este cadru universitar în cadrul UBB din 1987.

Decebal-Radu Ciurchea este al treilea candidat pentru funcţia de rector. Primul intrat în cursă a fost Daniel David, de la Facultatea de Psihologie, iar luni şi-a depus proiectul de candidatură şi istoricul Ioan Aurel Pop, membru al Academiei Române. Pop şi David şi-au creionat principalele obiective.

"E greu de spus în câteva cuvinte. Un lucru foarte important: nu trebuie să fie o universitate transilvană şi naţională. Eu aş vrea ca UBB să aibă ambiţia de a scrie zestrea transilvană pentru lumea întreagă", spune Daniel David. 03:29

De cealaltă parte, Ioan Aurel Pop spune că promovarea în continuare a universităţii în ţară şi în străinătate ca principală instituţie de educaţie şi cercetare de acest gen în România este principala sa prioritate. Promovarea unei cercetări ştiinţifice de nivel european şi mondial şi asigurarea unei calităţi superioare a actului educativ sunt alte două idei din programul acestuia.

Candidaturile mai pot fi depuse până mâine. Noul rector va fi desemnat în 1 martie.


Cine este Decebal-Radu Ciurchea

- 57 de ani
- profesor la Facultatea de Fizică
- doctorat în fizică atomică şi nucleară
- cadru universitar UBB din 1987

Comenteaza