Fără case, pe străzi la -20 grade. Sute de persoane fără adăpost, culese de pe străzi de Ambulanţă pentru a le salva viaţa VIDEO

Fără case, pe străzi la -20 grade. Sute de persoane fără adăpost, culese de pe străzi de Ambulanţă pentru a le salva viaţa VIDEO
Trăiesc pe străzi la -20 de grade Celsius. Este povestea sutelor de persoane fără adăpost din Cluj. În nopţile cele mai friguroase, clujenii care îi găsesc apelează la ambulanţă pentru a-i ajuta. O echipă de la Realitatea TV Cluj i-a însoţit pe medici în cursul serii trecute la mai multe intervenţii.

Din cauză că majoritatea oamenilor fără adăpost refuză să fie duşi la urgenţe, ei ajung la Centrul de noapte care apartine Fundatiei Prison Fellowship. Doar miercuri seara, aproape 90 de persoane şi-au petrecut noaptea acolo. Mai mult, centrul a devenit neîncăpător, iar cele 67 de locuri sunt insuficiente pentru numărul mare de nevoiaşi, astfel că mulţi sunt nevoiţi să doarmă pe saltele puse pe holuri, acoperiţi cu pături.

Printre ei se afla miercuri aseară şi Dorin Mocean, un fost muncitor în construcţii care la 51 de ani trăieşte pe străzi din mila altora. Vezi povestea sa în materialul video.

Cazul omului nu este singurar. Vezi în materialul video ce spun cei cazaţi în adăpostul fundaţiei.

Iarna aceasta a fost înregistrat şi un deces al unui om al străzii. Un bărbat în vârstă de 57 de ani a murit din cauza gerului la Cluj-Napoca, trupul acestuia fiind descoperit la începutul lunii februarie, de medicii de la Ambulanţă într-o maşină abandonată pe una din străzile din zona centrală.

Reporter: Bianca Suciu
Imagine: Zoli Szucs

Comenteaza