Cursuri de formare profesională pentru oamenii din mediul rural

Cursuri de formare profesională pentru oamenii din mediul rural
300 de persoane din mediul rural din judeţul Cluj vor beneficia în următorii doi ani de consiliere pentru orientarea pe piaţa muncii. Dintre acestea, 80 de persoane vor beneficia de cursuri de formare profesională ca zidar sau ca administrator de pensiune în cadrul unui proiect finanţat din fonduri europene cu 500.000 de euro şi derulat de societatea T Smart Servicii, în parteneriat cu primăriile comunelor Aghireşu, Floreşti şi Ciurila.

"Grupul ţintă este format din 300 de persoane din mediul rural din comunele Aghireşu, Floreşti şi Ciurila, oameni care lucrează în agricultura de subzistenţă, şomeri între 18 şi 24 de ani sau angajaţi. Avem ca indicator 40 de persoane angajate care pot să beneficieze de cursuri de formare în vederea accesării unei noi meserii", a declarat Letiţia Selescu, managerul proiectului "O viaţă mai bună pentru cei din mediul rural".

80 de persoane vor beneficia de cursuri propriu-zise de formare profesională. "Din cei 300 de oameni din grupul ţintă care participă la informare şi consiliere, 80 vor fi selectaţi pentru a participa la cursuri de calificare profesională. Ei vor opta, în urma consilierii, pentru patru cursuri, respectiv operare-validare date, cursul de iniţiere în calculatoare, administrator de pensiune şi lucrător în structuri pentru construcţii (zidar - n. red.)", a explicat Selescu. Toţi cei care vor beneficia de cursurile de formare profesională vor primi o subvenţie de 400 de lei lunar.

Pe perioada de informare şi consiliere profesională oamenii vor primi o masă gratuită. "Cred că acest proiect este binevenit pentru că le dă oamenilor posibilitatea reacalificării în alte domenii şi, în speranţa că piaţa imobiliară îşi va reveni, mă gândesc că cel mai apropiat de realităţile din Floreşti este cursul de pregătire pentru cei care vor lucra în construcţii", a declarat Ioachim Vancea, primarul comunei Floreşti.

 

Comenteaza