Destinul Europei, previzionat la UBB

Destinul Europei, previzionat la UBB
Viziunea lui Andrei Marga asupra “destinului Europei” este prezentată într-un volum de aproape 500 de pagini editat de Academia Română şi lansat ieri la Cluj-Napoca. Cartea este intitulată “Destiny of Europe” şi este scrisă în limba engleză.

Volumul este structurat pe şapte părţi, iar între temele tratate se numără identitatea, provocările, diagnozele şi prognozele asupra Europei în viziunea lui Andrei Marga. "Spangler (Oswald Spangler - n .red.) spunea că Europa se îndreaptă spre un declin ineluctabil. Eu am dat un răspuns bifurcat: se îndreaptă spre un declin dacă nu face anumite lucruri", a precizat Andrei Marga. Conform acestuia, volumul "monumental" a fost comandat de universităţi din Germania, Israel şi SUA şi conţine studii noi. Cartea a fost prezentată, în cadrul unui eveniment de lansare organizat în foaierul Colegiului Academic al Universităţii Babeş-Bolyai (UBB), de preotul şi profesorul universitar Wilhelm Dancă, din Iaşi, care a evidenţiat caracterul multidisciplinar al volumului.

La eveniment urmau să participe şi preşedintele Editurii Academiei Române, academicianul Dumitru Radu Popescu, respectiv profesorii universitari Alexandru Athanasiu şi Bogdan Chireac, care însă nu au mai ajuns deoarece avionul cu care urmau să vină din Bucureşti nu a decolat din cauza condiţiilor meteo. Primii doi dintre aceştia au trimis în schimb câte un text care a fost citit în cadrul lansării. Dumitru Radu Popescu a transmis un pamflet, în care a ironizat câteva aspecte socio-economice actuale, în special din România, vorbind metaforic şi despre destinul Europei. Tot ieri au fost lansate şi volumul "Europa de Sud-Est în memoria culturală românească. Bibliografie" (Editura Academiei Române, Bucureşti, 2011, 400 p.), de Mircea Muthu, prezentat de prof. dr. Aurel Sasu, respectiv monografia "Judeţul Bistriţa-Năsăud" (Editura Academiei Române, Bucureşti, 2011, 268 p.), de Pompei Cocean, C.N. Boţan, Oana Ramona Ilovan, prezentată de prof.dr. Virgil Surdean.

 

 

Comenteaza