Teologul Radu Preda despre corupţie: soluţia e să candidăm la orice se poate candida VIDEO

Teologul Radu Preda despre corupţie: soluţia e să candidăm la orice se poate candida VIDEO
Soluția împotriva corupției din administrație - românii nu să se plângă, ci să se implice, inclusiv prin candidaturi în toate posturile unde se poate candida, recomandă teologul Radu Preda, la lansarea cărţii "Corupţia spirituală", o colecţie de texte scrise de fostul mitropolit al Clujului, Bartolomeu Anania.

"Să candideze la orice pot candida", le recomandă Radu Preda românilor care se plâng de corupţia din administraţie. Chiar şi în politică, în Senat sau Camera Deputaţilor? "Mai ales acolo", răspunde el.

"Soluţia la problema corupţiei şi la situaţia României nu este să ne abţinem de la vot, dimpotrivă, chiar să candidăm", a spus el la lansarea cărţii, de azi.

"Asta e problema României postdecembriste: e o ţară scumpă, care se dă permanent tuturor, pentru că e condusă în mod corupt, pe doi bani, uneori pe redevenţe şi mai mici", a spus teologul. "Corupţia, înainte de a fi materială, e spirituală, e o corupţie a gândului", a adăugat el.

Teologul Radu Preda este unul dintre cei doi autori care au îngrijit volumul "Corupţia spirituală", alături de purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului Bogdan Ivanov, carte ce include mai multe texte scrise de fostul mitropolit Bartolomeu Anania. La lansarea cărţii de astăzi de la târgul Gaudeamus au participat şi mitropolitul Clujului Andrei Andreicuţ, rectorul universităţii "Babeş-Bolyai" Ioan Aurel Pop şi istoricul Aurel Sasu.

vezi mai jos un fragment din declaraţia lui Preda la lansarea cărţii de azi:

 

Vezi aici detalii despre cartea lansată astăzi

Comenteaza