Reţetă de pentru masa de Paşte: friptură de miel cu sos savayon şi rizzoto VIDEO
- Scris de REALITATEA TV Cluj
- 12 Apr 2012, 19:26
- Eveniment
- Ascultă știrea
![Reţetă de pentru masa de Paşte: friptură de miel cu sos savayon şi rizzoto VIDEO](images/Articole/00088407/00066454_large.jpg)
Pentru o friptură gustoasă, gospodinele trebuie să se înarmeze cu răbdare. Şi, bineînţeles, cu o pulpă generoasă de miel. Carnea se lasă la cuptor circa 2-3 ore, la foc de 150 de grade.
Mielul se prăjeşte o perioadă îndelungată, însă sosul se prepară mult mai repede. Aici este însă nevoie de fineţe. Bucătarul recomandă şi un truc: zeama de lămâie poate îndepărta mirosul cărnii de miel şi îi poate rafina gustul.
Friptura de miel propusă de Dan Rus se serveşte cu orez, dar gospodinele pot veni propriile idei la reuşita mesei de Paşti. Nu trebuie să uite de vin. La friptura de miel se recomandă un vin alb sec.
Urmăreşte video-ul pentru a vedea exact cum se prepară reţeta propusă.
Reporter: Andreea Popa
Imagine: Ersek Lorant