Cupa presei la tir: jurnaliştii clujeni au tras la ţintă VIDEO

Cupa presei la tir: jurnaliştii clujeni au tras la ţintă VIDEO
Jurnaliştii clujeni s-au întrecut astăzi la Cupa presei la tir, eveniment organizat de Comandamentul Diviziei 4 Infanterie Gemina, cu ocazia "Zilei forţelor terestre". Jurnaliştii au avut ocazia să îşi încerce norocul la ţintă cu pistoale Carpaţi şi pistoale-mitralieră în poligonul din Someşeni.

O ploaie măruntă, ce s-a abătut peste oraş dis-de-dimineaţă, le-a cam dat emoţii organizatorilor, însă jurnaliştii nu s-au lăsat intimidaţi de vremea mohorâtă, iar la ora 11:00 s-au îndreptat hotărâţi spre ţinte.

Generalul de brigadă Dumitru Scarlat a rostit câteva cuvinte în deschiderea competiţiei, dar a participat şi la trageri, cu pistolul din dotare.

După un scurt instructaj de folosire a armelor, s-a dat start concursului. Jurnaliştii s-au întrecut în două probe: pistol Carpaţi cu ţinta la 25 m şi pistol-mitralieră cu ţinta la 50 m. Punctajul a fost calculat separat, pentru femei şi pentru bărbaţi.

La ordin, participanţii şi-au potrivit casca pe cap, au primit muniţia, şi-au încărcat armele, şi-au potrivit patul puştii în umăr şi au luat ţinta în vizor, prin cătare. În timp ce domnişoarele au cam militat pentru pace, domnii au fost stăpâni pe situaţie, ba au stârnit şi mici invidii printre colegii de breaslă.

Ziuadecj.ro a câştigat, prin reporterul Anca Mureşan, premiul II la proba pistol Carpaţi - feminin şi premiul III la clasamentul general la fete.

REALITATEA TV Cluj a luat premiul III la proba pistol-mitralieră şi premiul II la clasamentul general băieţi. Vinovat de această reuşită se face cameramanul Zoltan Szucs.

Din trupa de ţintaşi ai redacţiei au mai făcut parte Ioana Tohat şi Cosmin Oanţă. Pe lângă diplome şi cupe, jurnaliştii au fost răsplătiţi şi cu o porţie da fasole cu cârnaţi la cazan.

 

 

 

 

Etichete
Comenteaza