Câini loviţi de curcubeu

Câini loviţi de curcubeu
Sute de câini, împreună cu proprietarii din dotare, dar şi fani din toată ţara ai acestor patrupede s-au strâns în weekend, cu mic, cu mare, la baza sportivă Napoca din cartierul clujean Gheorgheni.

Cei prezenţi au prins, în afară de concursuri şi demonstraţii canine, reprize de ploaie, grindină, ba chiar un curcubeu.

Expoziţia chinologică a Asociaţiei Napoca, unul dintre cele mai apreciate evenimente de profil din România, a avut de toate: prezentarea celor mai valoroase exemplare canine, demonstraţii de dresaj şi agilitate, "dog-dancing", concursuri speciale (perechi, grup de creştere, grup de urmaşi). Clasele de arbitraj au fost puppy, junior, intermediară, deschisă, muncă, veterani şi campioni. Evenimentul semăna mai degrabă a sărbătoare câmpenească: lângă terenul pe care "U" Cluj îşi face antrenamentele sfârâiau acum grătarele, iar personalul de la dozatoarele de bere era solicitat non-stop. Show-ul canin a fost pigmentat de bătăile între "daci" şi "romani", care aveau loc lângă un cort amenajat special în acest scop.

Concurenţii pe patru labe au fost şi ei răsfăţaţi cu delicatesele aduse la faţa locului de celebri producători de hrană pentru cel mai bun prieten al omului. Căldura moleşitoare şi-a pus amprenta asupra câinilor: mulţi dintre ei stăteau la umbră şi dormitau, însă alţii cu un spirit mai vigilent ieşeau din somnolenţă atunci când un confrate care li se părea mai interesant le defila pe lângă bot. Un mare interes l-au suscitat animelele mari blănoase, mai ales ciobăneştii mioritici, demonstraţiile câinilor-lup sau competiţia rottweilerilor, dar şi căţeii mici şi simpatici. "Am venit cu ogarul meu afgan, dar am luat numai locul doi. Sunt puţin dezamăgit, mă aşteptam să luăm primul loc", ne-a mărturisit un proprietar de câine. Aici mulţi câini din rase considerate agresive păreau cei mai cuminţi de pe lume.

În pauzele lungi şi dese de până la concursuri câinii se distrau cum puteau: rodeau câte un pet, îşi hârjoneau stăpânii, se jucau, făceau scandal, devorau mingi de cauciuc sau puneau de o idilă. Un scurt moment de panică, mai ales în rândul creaturilor umane, s-a produs odată cu apariţia unei reprize fulgerătoare de ploaie, urmată de o răpăială de grindină, dezlănţuiri ale naturii care au concentrat mulţimea în corturile amenajate pentru concurs. Spre deosebire de stăpânii lor, câinii nu s-au speriat de aceste dezlănţuiri ale naturii. Din contră, s-au bucurat că se mai răcoresc şi ei, după o zi grea de muncă. Mai nedumerit părea un pui de mioritic, care îi cerea stăpânului un plus de afecţiune în contextul noilor fenomene prezente în viaţa lui. La finalul zilei de sâmbătă, apariţia pe cer a curcubeului a generat aplauze prelungi, mai ales că acest show atmosferic nu era programat în desfăşurătorul evenimentului.

 

Etichete
Comenteaza