Doi clujeni la cel mai mare eveniment sportiv pentru paralimpici al planetei VIDEO

Doi clujeni la cel mai mare eveniment sportiv pentru paralimpici al planetei VIDEO
Clujul mai are doi reprezentanţi la jocurile paralimpice de la Londra, de luna viitoare. Fraţii Naomi şi Samuel Ciorap, ambii cu deficienţe de vedere, au reuşit să se califice la concursul de înot din cadrul celui mai mare eveniment sportiv al planetei. Oraşul va fi reprezentat în aceeaşi competiţie şi la tenis de masă.

Naomi şi Samuel Ciorap au început înotul în urmă cu patru ani, imediat după jocurile olimpice de la Beijing. După numai un an au reuşit să câştige primele medalii la competiţiile internaţionale, iar anul acesta efortul lor a fost răsplătit cu o calificare la jocurile paralimpice de la Londra.

Calificarea la Londra înseamnă multă muncă pentru Naomi şi Samuel, cu zeci de antrenamente şi sute de kilometri înotaţi în fiecare săptămână.Cei doi fraţi nu concep să se întoarcă în ţară fără o medalie.

"Eu mi-am propus să cuceresc cel puţin o medalie", spune Samuel Ciorap. ".Şi eu mi-am propus să fiu cât pot de aproape de podium", adaugă sora sa.

Jocurile paralimpice de la Londra se vor desfăşura în perioada 27 iulie-12 august, în acelaşi timp cu jocurile olimpice. În acest an, la proba de înot s-au calificat peste 600 de sportivi din toate colţurile lumii.

Reporter: Cosmin Oanţă
Imagine: Cristi Rus

Comenteaza