A fost învestit noul Consiliu Local din Dej FOTO/VIDEO

A fost învestit noul Consiliu Local din Dej FOTO/VIDEO
Sala festivă a primăriei Dej a găzduit astăzi şedinţa de învestire a noului Consiliu Local al municipiului Dej.

"Este o întâlnire istorică", acestea au fost primele cuvinte rostite de prefectul Clujului, Gheorghe Vuşcan. După votarea ordinii de zi şi constituirea grupurilor s-a trecut la treabă. Comisia de validare, formată din consilierii Grigore Crăciun, Dora Muncelean, Viorel Federiga, Nicolae Lazăr şi Nelu Anca, a anunţat că toţi aleşii locali au fost validaţi mai puţin Traian Mureşan de la PNG. "Traian Mureşan se află în interdicţia de a exercita funcţia de consilier local pe o perioadă de 3 ani, începând de la data 27 aprilie 2010, în conformitate cu legea 176/2010", a specificat Dora Muncelean, preşedintele comisiei de validare.

A urmat apoi depunerea jurămintelor de către cei 18 aleşi locali. Odată validat noul Consiliu Local şi numit Izidor Haţegan drept preşedintele şedinţei s-a trecut la următorul punct de pe ordinea de zi: depunerea jurământului de către Morar Costan, primarul reales al municipiului Dej. "Voi fi primarul tuturor dejenilor. Acest moment al reconfirmării este unul extraordinar, înseamnă că în cei 4 ani de zile nu am dezamăgit. Am o echipă formată din 11.000 de oameni, care m-au susţinut în campanie", a spus acesta după rostirea jurământului.

Aurelian Mureşan este începând de astăzi noul viceprimar al oraşului Dej, acesta fiind votat în unanimitate. "Vreau să mulţumesc pentru încrederea acordată. Astăzi pornesc la o nouă muncă cu colegi noi, colegii din primărie pe care îi cunosc aproape pe toţi. Sunt conştient că valoarea mea ca viceprimar derivă în primul rând din suma valorilor dumnealor", a spus Mureşan.

Şedinţa de la Dej s-a încheiat cu constituirea comisiilor de specialitate. Consiliul Local din Dej este format din 11 reprezentanţi de la USL, 4 de la PDL, 2 de la UDMR şi unul de la PP-DD. Încă nu se ştie cine va ocupa singura poziţie obţinută de PNG.

 

Etichete
Comenteaza