Note mai mari la bacalaureat, după contestaţii. Ce spun elevii cu note mai bune VIDEO

Note mai mari la bacalaureat, după contestaţii. Ce spun elevii cu note mai bune VIDEO
Vineri 13 a fost o zi norocoasă pentru 102 elevi clujeni, care au reuşit să promoveze examenul de bacalaureat după ce au depus contestaţii. Promovabilitatea pe judeţ a crescut de la 54,30 la sută la 56,26 la sută. Aproape 1.700 de absolvenţi au făcut contestaţii, dar numai 572 de lucrări au fost admise pentru recorectare.

Dan Marchiş este unul dintre elevii norocoşi. A reuşit să promoveze examenul de bacalaureat în urma contestaţiei depusă la română.  #Am reuşit să trec la toate, dar nu am strâns media. E de bine, de la 6,60 la 8. E perfect, exact cât îmi trebuia să trec", spune el. Ce planuri are mai departe? "Politehnică şi multă mate".

Un număr de 572 de lucrări au primit schimbări de note. Majoritatea contestaţiilor au vizat notele de la limba şi literatura română. Vezi ce spun câţiva dintre contestatari, în materialul video

Promovabilitatea pe judeţ a crescut cu aproape 2 procente. În urma contestaţiilor, 2920 de elevi au obţinut cel puţin media de trecere. 2 eleve au ajuns la nota 10 de la 9,40, respectiv 9,60, la proba de biologie. Un elev, în schimb, a pierdut un punct în urma contestaţiei: de la 6,55 a fost notat cu 5,55.

"Clujul are acum un procent de 56,26 la sută faţă de 54,30 la sută", explică inspectorul şcolar general Valentin Cuibus. "Sunt situaţii în care notele au coborât de la 5 sub 5 sau chiar de la 5,50 la 4,50, deci au pierdut un punct".

Înscrierile pentru cea de a doua sesiune de bacalaureat vor începe săptămâna viitoare. Elevii care nu au promovat examenul, mai au o şansă în a doua jumătate la lunii august.

Reporter: Andreea Popa
Imagine: L. Ersek, C. Rus

Comenteaza