Bătălie pe liceele de top VIDEO

Bătălie pe liceele de top VIDEO
Lupta pentru un loc în cele mai bune licee din judeţ a fost stransa si anul acesta. Elevii cu note mari s-au orientat spre liceele cu profil matematica, informatica şi stiinte ale naturii. Batalia pentru un loc intr-o scoala de top nu a fost insa deloc usoara.

De exemplu, la Liceul Emil Racovita ultima medie cu care s-a intrat a fost 9,77. Cei care nu isi doresc prea multa batie de cap in cei 4 ani de liceu pot opta pentru un liceu cu profil tehnilogic, unde se poate intra chiar si cu nota 2.

Racoviţă conduce şi anul acesta topul celor mai bune licee, cu clasa de ştiinţe. Ultima medie de intrare la aceeaşi specializare în Bălcescu a fost 9,66, în timp ce pentru clasa de mate-info elevii au avut nevoie de cel puţin 9,51. Pentru profilul uman mediile au fost mai mici. 8,98 a fost ultima medie pentru clasa de filologie din Liceul Nicolae Bălcescu.


TITLU: CELE MAI BUNE CLASE

Colegiul Naţional E. Racoviţă ştiinţe ale naturii 9,77
Liceul Teoretic N. Bălcescu ştiinţe ale naturii 9,66
Liceul Teoretic N. Bălcescu mate-info 9,51
Liceul Teoretic A. Iancu ştiinţe ale naturii 9,50
Colegiul Naţional E. Racoviţă mate-info 9,42
---
Liceul Teoretic N. Bălcescu filologie 8,98

Sursa: admitere.edu.ro

"Nu îşi doresc foarte mulţi să facă umanul, consideră poate că sunt limitaţi. Dar sunt mulţi care îşi doresc umanul pentru că sunt pe literatură, pe partea umanistă şi probabil la matematică fiind notele mai mici, de aceea sunt şi mediile mai mici la uman", a spus Marinela Zamfir, director Liceul Teoretic N. Bălcescu

În timp ce elevii cei mai sârguincioşi s-au întrecut pentru liceele de top, există şi clase de profil tehnologic care au rămas cu locuri libere.

"Din păcate sunt şi clase pe profil tehnologic care nu sunt complet ocupate. Noi vom face o propunere, în urma desfăşurării examenelor, media de intrare să fie minimun 5 aşa cum a fost cu ani în urmă pentru că nu cred că este normal să aibă 2, 2,50 media de intrare şi pe urmă să ne mirăm că avem 4 sau 5 în momentul în care termină bacul", a spus Valentin Cuibus, inspector şcolar general.

 

Comenteaza