Bursă anuală la Zilele Culturale Maghiare

Bursă anuală la Zilele Culturale Maghiare
O bursă în valoare de 180.000 de forinţi va fi acordată anual la Cluj, în cadrul Zilelor Culturale Maghiare, care au început luni.

Bursa din acest an a fost acordată Gisellei Kovacs în evenimentul "Clopotele bat pentru Cluj" iar banii sunt oferiţi de asociaţia de prietenie "Tibor Balint".

Gala de deschidere a Zilelor Culturale Maghiare a umplut sala Operei Maghiare de Stat din Cluj luni seara. Alături de spectatori, în sală s-au aflat numeroși politicieni din România și oficiali ai Guvernului Ungariei.


Secretarul de stat pentru cultură din Ungaria, Simon László, a oferit luni seara, la gala de deschidere, sprijinul guvernului maghiar pentru proiectul Clujului de a deveni Capitală Culturală Europeană, dar a făcut publică, în premieră, dorința de a avea la Cluj un Institut Cultural Maghiar, așa cum există la București, solcitând pentru aceasta sprijinul autorităților clujene.

La eveniment a venit şi europarlamentarul László Tőkés. "Trebuie să vorbim împreună despre un modus vivendi în spirit european", a spus el, făcând trimitere la coabitarea dintre valoni și flamanzi din Belgia, dar și la spiritul olimpic. La același model olimpic s-a referit și președintele UDMR, Kelemen Hunor, în discursul său, în care le-a urat tuturor ardelenilor să se înțeleagă între ei.

Comenteaza