Apostu uzează din nou de recursul la ÎCCJ. Judecătorii decid dacă va fi sau nu liber

Apostu uzează din nou de recursul la ÎCCJ. Judecătorii decid dacă va fi sau nu liber
Sorin Apostu a cerut astăzi magistraţilor ÎCCJ să fie pus în libertate. În cele 9 luni de arest, fostul primar al Clujului a avut încercări repetate de a obţine eliberarea, însă toate au fost fără succes.

Sorin Apostu va afla astăzi, în urma recursului la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), dacă scapă de arestul preventiv, unde se află din noiembrie 2011. Avocatul său, Gheorghiţă Mateuţ, a cerut revocarea arestului şi înlocuirea acestei măsuri cu obligarea de a nu părăsi ţara. Amintim că judecătoarea Floare Găzdac, de la Curtea de Apel Mureş, a menţinut arestul în cazul lui Apostu, în cadrul primei şedinţe de judecată pe care a condus-o după ce magistratul Mihaela Creţu a făcut o cerere de abţinere în urma condamnării Aspaziei Droniuc, inculpată în acelaşi dosar.

Tot astăzi, ÎCCJ a judecat recursul făcut de Călin Stoia, care cere să i se ridice interdicţia de a părăsi ţara, precum şi interdicţia de a lua legătura cu două martore din proces, angajate la firmele pe care acesta le deţine. Şi în cazul său, Curtea de Apel Mureş a respins cererile. „E un dezechilibru între acuzare şi apărare. Se susţine că noi nu putem să facem recurs, procurorul DNA a ridicat astăzi această excepţie. Să vedem ce va hotărî instanţa", a declarat avocatul lui Stoia, Sergiu Bogdan, după încheierea dezbaterilor la recursul de la ÎCCJ.

Pe de altă parte, apărătorul lui Apostu, Gheorghiţă Mateuţ, speră ca ÎCCJ şi admită recursul clientului său. Sorin Apostu nu a fost prezent, astăzi, la recurs. „Nu s-a dus din cauza condiţiilor proaste de transport. În cazul recursului la menţinerea arestului poate să nu se prezinte", a explicat Mateuţ. Amintim că la ultimul recurs făcut la ÎCCJ de Apostu, în 25 iulie, unul dintre cei trei judecători din complet a fost de acord cu eliberarea fostului primar.

ÎCCJ urmează să se pronunţe asupra recursurilor formulate de Apostu şi Stoia în cursul acestei zile. Rămâneţi pe ziuadecj.ro pentru a afla dacă Apostu va fi eliberat astăzi.

Comenteaza