Parpucea, profesorul "porno", scapă deocamdată de închisoare. Tribunalul a amânat sentinţa

Parpucea, profesorul
Ilie Parpucea, profesorul de la Facultatea de Ştiinte Economice filmat în timp ce îi cerea unei studente să întreţină relaţii sexuale cu el, află astăzi dacă va fi condamnat pentru luare de mită şi hărţuirea sexuală.

În iunie 2011, o studentă de anul III l-a filmat pe profesorul de matematică în vârstă de 61 de ani cu o cameră video ascunsă, într-o încăpere din cămin, în timp ce acesta, dezbrăcat pe jumătate, îi făcea avansuri sexuale pentru promovarea examenului de licenţă. Ilie Parpucea a fost cercetat şi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj sub aspectul săvârşirii infracţiunii de hărţuire sexuală, iar dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Senatul Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB) Cluj-Napoca a aprobat, în iulie 2011, desfacerea contractului de muncă al profesorului Ilie Parpucea de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA).

Pentru fapta sa, Ilie Parpucea riscă între 3 şi 12 ani de închisoare.

UPDATE Tribunalul Cluj a amânat pronunţarea pentru săptămâna viitoare. Oricum, verdictul poate fi atacat cu recurs atât la Curtea de Apel Cluj cât şi, ulterior, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

Etichete
Comenteaza