Dej: Au vândut produse de toamnă pentru copii nevoiaşi FOTO / VIDEO

Dej: Au vândut produse de toamnă pentru copii nevoiaşi FOTO / VIDEO
Câteva sute de preşcolari, şcolari şi părinţi s-au adunat astăzi în curtea Grădiniţei "Paradisul Piticilor" din Dej pentru a participa la târgul caritabil "Toamna în Paradis".

Deja a devenit o tradiţie ca în fiecare toamnă unităţile şcolare din Dej să organizeze târguri caritabile. În această dimineaţă, câteva sute de persoane şi-au făcut "cumpărăturile" de la Grădiniţa "Paradisul Piticilor" din Dej. Micuţii preşcolari au devenit pentru câteva ore comercianţi. Pe mesele "vânzătorilor" a stat o gamă diversificată de produse: castraveţi muraţi, zacuscă, vinete, legume conservate, compoturi sau prăjituri.

"Am vândut foarte multe, compot şi cornuleţe şi tot felul de toamnă. Le-au făcut mămicile noastre şi le-am adus la cămin", a spus o tânără preşcolară. Proiectul, coordonat de profesoarele Viorica Meseşan şi Mihaela Tămaş, a fost un real succes pentru că vânzările au mers strună. Printre cei care au făcut cumpărături s-au aflat şi primarul Dejului, Costan Morar, deputatul Cornel Itu sau Mihaela Suciu, preşedintele Organizaţiei de Femeie PDL Cluj.

Grădiniţa "Paradisul Piticilor" a organizat şi în anii trecuţi astfel de acţiuni, ultima chiar înainte de sărbătorile pascale. Scopul evenimentului de astăzi a fost unul caritabil pentru că banii vor ajunge la un cămin de bătrâni, dar şi la mai mulţi copii nevoiaşi.

"Prin această acţiune dorim să transmitem copiilor dragostea şi ataşamentul faţa de mediul înconjurător, să le formăm unele deprinderi practice şi în acelaşi timp să valorificăm experienţa pozitivă a tuturor celor implicaţi în activitate", a declarat directorul Grădiniţei "Paradisul Piticilor", Lucreţia Iftimi.

Etichete
Comenteaza