Tinerii decedaţi prea devreme, plânşi la Dej FOTO/VIDEO

Tinerii decedaţi prea devreme, plânşi la Dej FOTO/VIDEO
În această după-masă, în 23 de oraşe din ţară s-a desfăşurat cea de-a III-a ediţie a evenimentului anual “Ziua Internaţională a Comemorării Bebeluşilor şi a Copiilor”. Şi dejenii au marcat această zi.

La Dej, evenimentul a avut loc în curtea bisericii ortodoxe "Sfinţii Mihail şi Gavril", unde părinţii de îngeri au aprins lumănări în memoria copiilor care nu mai sunt printre noi. Lumănările, care au fost aprinse la ora 19, au fost lăsate să ardă timp de o oră creând astfel, datorită diferenţei de fus orar, un "val de lumină", care va face înconjorul globului şi va dura 24 de ore.

"În România a luat cea mai mare amploare această acţiune. Sunt pentru a treia oară aici, în amintirea îngeraşului meu şi pentru că vreau ca el să fie mândru de mine", a explicat Monica Suian Mureşan, organizatoarea evenimentului de la Dej.

O altă femeie a povestit că şi-a pierdut fiica chiar de sărbători. "Pentru nepoţică am venit, care a avut accident la Hunedoara. La 17 ani a murit, chiar acum a doua zi de Crăciun", a povestit femeia. "Am venit în memoria fiicei mele, Adinuţa, care a plecat prea devreme, la 19 ani şi jumătate. Am venit să aprind o lumănare şi să zic o rugăciune în memoria ei", a spus plângând un alt "părinte de înger".

Evenimentul, ajuns deja la cea de-a III-a ediţie este marcat în fiecare an de Organizaţia EMMA. Comemorarea s-a desfăşurat simultan în ţări precum Statele Unite, Canada, Australia, Japonia, dar şi în câteva ţări europene, Franţa, Anglia sau Italia.

În ţară, "Ziua Internaţională a Comemorării Bebeluşilor şi a Copiilor" a fost marcată în 23 de oraşe: Arad, Bucureşti, Braşov, Buzău, Cluj Napoca, Constanţa, Dej, Feteşti, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Iaşi, Mangalia, Marghita, Oradea, Petroşani, Satu Mare, Sibiu, Sebeş, Suceava, Târgu Jiu, Timişoara şi Valu lui Traian.

Organizaţia EMMA (Eternul Miracol Materna Alinare) este o organizaţie neguvernamentală non-profit, a cărei activitate se desfăşoară pe bază de voluntariat şi care sprijină familiile care trec prin drama pierderii unui copil. Două dintre cele mai importante obiective ale organizaţiei sunt: dotarea maternităţilor cu kituri de amintiri şi dotarea spitalelor cu aparatură medicală
performantă, pentru a îmbunătăţi calitatea asistenţei medicale acordate femeilor însărcinate şi bebeluşilor.

Etichete
Comenteaza