Fără niciun Dumnezeu. A spart cinci biserici şi a furat din cutia milei FOTO / VIDEO

Fără niciun Dumnezeu. A spart cinci biserici şi a furat din cutia milei FOTO / VIDEO
Poliţiştii dejeni au reuşit să identifice un tânăr care, în mai puţin de două luni, a prădat patru biserici din Dej şi una din localitatea clujeană Codor.

Biroului de Investigaţii Criminale Dej împreună cu poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliție Rurală Dej l-au identificat, ieri, pe S. Alin de 19 din localitatea clujeană Căşeiu, suspectat că a pătruns prin efracţie în cinci lăcaşuri de cult de unde a sustras suma de 1.300 de lei.

Biserica "Sfinţii Doctori fără de arginţi Cosma şi Damian" este doar unul dintre cele cinci lăcaşuri de cult care au fost prădate de hoţ. Preotul Pavel Pop povesteşte că din biserica în care slujeşte, hoţul a sustras 700 de lei. "Nu a forţat uşa pentru că erau camere video, a forţat geamul. E un loc mai întunecos. A rupt închizătorile interioare, a intrat şi a luat banii de la lumănări", a explicat preotul. După numai 10 zile, hoţul a dat a doua spargere, tot la aceeaşi biserică, însă nu a mai găsit decât 2 lei.

Preotul Pavel Pop l-a văzut de nenumărate ori pe tânăr cerşind în faţa bisericii sale, însă nu s-a gândit niciodată că ar putea comite un asemenea gest. "Din punctul meu de vedere este o decădere morală fără precedent şi nu se justifică nici sărăcia, nici lipsurile", crede părintele.

Suspectul este cercetat în stare de libertate. "Numitul S. A. a sustrat sume de bani şi obiecte, cauzând un prejudiciu de 1300 de lei. Cercetările continua sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, cu autorul în stare de libertate, prejudiciul fiind în curs de recuperare", a declarat subcomisar Dan Câmpan, şeful secţiei 5 Poliţie Rurală Dej.

 

Etichete
Comenteaza