1 Mai plin de evenimente pentru polițiștii rutieri. Șoselele din Cluj, "luate cu asalt" de șoferi beți sau fără permis

1 Mai plin de evenimente pentru polițiștii rutieri. Șoselele din Cluj, "luate cu asalt" de șoferi beți sau fără permis
| Foto: republikaNEWS.ro

De 1 Mai, Ziua Muncii, polițiștii de la Rutieră din Cluj s-au aflat la datorie pentru a-i depista pe cei care încalcă legea la volan.

În urma acțiunilor derulate luni, 1 mai 2023, au fost identificați conducători auto aflați sub influența alcoolului, fără permis de conducere sau care au depășit cu mult viteza legală.

Astfel, polițiștii au depistat, în jurul orei 23:40, pe DN1C E576, pe raza ocmunei Jucu, un bărbat de 27 de ani, din județul Bistrița-Năsăud, care conducea mașina cu viteza de 103km/h.

Ulterior, s-a constatat că șoferul avea permisul suspendat. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

În aceeași zi, în jurul orei 20:00, polițiștii din Gherla au oprit în trafic un tânăr de 18 ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Călărași din oraș. Tânărul nu deținea permis de conducere, iar mașina pe care o conducea nu avea montate plăcuțele cu numărul de înmatriculare, potrivit polițiștilor.

Acesta este cercetat pentru infracțiunea de a conduce un vehicul fără permis și conducerea pe drumuri publice a unui autovehicul ale cărei plăcuțe cu numărul de înmatriculare au fost retrase.

De asemenea, un alt bărbat care conducea un autoturism fără să dețină permis de conducere a fost oprit de polițiștii din Câmpia Turzii, în jurul orei 21.50. Bărbatul, în vârstă de 40 de ani, se deplasa pe DJ150, pe raza localității Frata.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Totodată, un șofer cu alcoolemie mare a fost depistat în trafic, în localitatea Mănăstirea.

„La data de 2 mai a.c., în jurul orei 01.00, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dej au oprit pentru verificări un autoturism condus pe DJ 172F, prin localitatea Mănăstirea, de un bărbat de 34 de ani, din municipiul Dej.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. În baza rezultatului, acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

Sunt continuate cercetările în cauză, sub aspectul infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Comenteaza